Udenrigsminister Jeppe Kofod skal i samråd om Ukraine-listen

Udenrigsminister Jeppe Kofod skal i samråd om Ukraine-listen
image_pdfimage_print
Aug. 5, 2022 (EIRNS)–COPENHAGEN, Aug. 5 (EIRNS) — Den 1. august anmodede folketingsmedlem Marie Krarup (uafhængig) den danske udenrigsminister Jeppe Kofod om et samråd om Ukraine-listen. Ethvert folketingsmedlem har ret til at kræve, at enhver minister mundtligt besvarer skriftlige spørgsmål, der tidligere er stillet. På Folketingets hjemmeside annonceres anmodningen om samråd og de to spørgsmål. Datoen er endnu ikke fastsat.
 

På Folketingets hjemmeside:
 

Samrådsspm. om den ukrainske liste over udlændinge, som “fremmer” den russiske fortælling mv., til udenrigsministeren

Samrådsspørgsmål U

Vil ministeren forholde sig til den ukrainske liste over udlændinge, som “fremmer” den russiske fortælling, herunder bedes ministeren svare på, om listen efter regeringens opfattelse er udtryk for respekt for ytringsfrihed, demokrati og andre værdier, som ministeren mener, Danmark bør fremme i verden?

 

Mener ministeren, at Danmark fortsat kan begrunde sin støtte til Ukraine med våben og penge med, at Danmark således er med til at støtte demokratiske værdier uden for Danmark? Der henvises til ”Ukraine offentliggør liste over udlændinge, som fremmer ”russisk fortælling” om krigen i Ukraine, tre danskere figurerer på listen”, bragt på www.mreast.dk den 29. juli 2022.

Af: Marie Krarup (UFG)
Til: udenrigsminister Jeppe Kofod ()
Dato: 01-08-2022
Status: Ikke besvaret
Emne: udenrigs- og sikkerhedspolitik

 

 
Billede: Michelle Rasmussen

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*