Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Hvad hele menneskeheden har til fælles: Behovet for at have en stemme

Hvad hele menneskeheden har til fælles: Behovet for at have en stemme
image_pdfimage_print

Den 7. oktober 2022 (EIRNS) – EIR News Service og Schiller Instituttet var i går værter for et kraftfuldt mediearrangement med titlen: “We Will Not Be Silenced! Speaking Truth in Times of War” [https://www.youtube.com/watch?v=nV7THiwgrX8], som cirkulerer på mange platforme, hvor personer på Ukraine-hitlisten og andre talte imod de globale NATO-netværk, som står bag den. På et tidspunkt fastslog oberst Richard Black (pensioneret): “Den eneste ting, som hele menneskeheden har til fælles, er behovet for at have en stemme.”

Denne nødvendighed blev i dag bekræftet på en overbevisende måde af deltagerne i et andet internationalt online-seminar fra Schiller Instituttet, “Stop krigen, før det er for sent; eliminér årsagerne til krigsfaren”. Ånden i præsentationerne, der var centreret om dem som har tjent i nationale lovgivende forsamlinger i Latinamerika og Caribien, er, at vi straks vil gøre en indsats for at udsende et verdensomspændende opråb om et nyt paradigme for menneskeheden.

Der deltog talere fra seks nationer: Mexico, Colombia, Guyana, Trinidad og Tobago samt Diane Sare, uafhængig kandidat til det amerikanske senat fra New York, og Helga Zepp-LaRouche fra Tyskland, grundlægger af Schiller Instituttet.

Zepp-LaRouche understregede to punkter i begyndelsen og slutningen af dialogen:

1) geopolitik må bringes til ophør;
2) vi skal drøfte og gennemføre en ny sikkerheds- og udviklingsarkitektur baseret på en fælles fremtid for hele menneskeheden. “Vi må blive et kor af stemmer.”

Hver enkelt taler, der kom med unikke bemærkninger, behandlede spørgsmålet om, hvilke foranstaltninger der skal træffes for at få dette til at ske. En af dem foreslog at fremme “strategiske partnerskaber”. En anden talte om en “ny diplomatisk mekanisme”.

Panelets ordstyrer, Dennis Small, redaktør for EIR’s latin-amerikanske afdeling, identificerede den konsensus, man nåede frem til om, hvad der nu skal gøres: Der vil blive udarbejdet en international erklæring og en ny konference inden for få uger med repræsentanter fra mange andre lande og kontinenter. Dagens forum er således en indledende begivenhed til en meget konkret og omfattende aktion.

Denne dynamik skal ses i sammenhæng med relaterede, hastige ændringer i modstanden mod geopolitik og sammenløbende med andre initiativer til gavn for menneskeheden. …

Men den største udfordring vi har, som både Helga Zepp-LaRouche og kandidat Diane Sare har understreget, er den korte tid, vi har. “Vi må handle hurtigt … muligheden er endnu ikke udtømt”, sagde Zepp-LaRouche i dag.

Den ekstreme fare med demente personligheder ved magten og mislykkede institutioner i atomalderen kunne ikke være mere akut. I går var der tre dramatiske eksempler på den sindsforvirrede tankegang, når man drøfter, hvordan man kan foregribe eller tilpasse sig en fare for atomkrig, og ikke gøre noget som helst for at stoppe den. Eller endog agere for at udløse den. Zelenskij talte (via video) til et australsk publikum og opfordrede til “forebyggende” foranstaltninger mod Ruslands mulige atomangreb. Præsident Biden talte ved et arrangement for Det demokratiske Parti i New York om faren for “Armageddon” uden at angive, hvordan man kan afværge faren. Europa-Parlamentet vedtog en beslutning, hvori det hævdes, at eftersom Rusland kan gennemføre et atomangreb på Ukraine, bør Europa træffe “afgørende” foranstaltninger for at være “forberedt”.

I modsætning til dette vanvid fremkom sågar en redaktør af det toneangivende Newsweek i dag med noget fornuftigt. Opinionsredaktør Josh Hammer skrev under overskriften “The U.S. Needs To Change Course Right Now in Ukraine”, at USA’s “herskende klasse” er “ude af trit”, “tarvelig” og “krigslysten”. Hvad der burde ske er, at “Biden-administrationen, hvis den havde den mindste form for sund fornuft, ville anvende enhver form for indflydelse for at få Zelenskij og Putin til forhandlingsbordet så hurtigt som muligt, og dermed utvetydigt fjerne truslen om en atomkatastrofe fra dagsordenen….”

Det initiativ, som kommer ud af dagens seneste arrangement i Schiller Instituttet og arrangementet den 6. oktober, angiver vejen ud af faren og vejen fremad for menneskeheden. Det er nu, at tiden er inde til at hverve og sprede mobiliseringen.

Den næste store internationale konference i Schiller Instituttet (online):

International konference, 15. oktober: Opbyg det nye paradigme; besejr grøn fascisme

https://schillerinstitute.nationbuilder.com/october_15_2022_conference_inperson

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*