Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

CFR’s Foreign Affairs beskriver, hvad det ville kræve for at besejre både Kina og Rusland

CFR’s Foreign Affairs beskriver, hvad det ville kræve for at besejre både Kina og Rusland
image_pdfimage_print

Den 30. oktober 2022 (EIRNS) – Det vestlige vanvid er ved at nå nye højder, som det fremgår af en aktuel artikel i Council on Foreign Relations’ publikation Foreign Affairs af Thomas Mahnken med titlen: “Could America Win a New World War?” og med en tilføjelse: “What It Would Take To Defeat Both China and Russia.”

Utroligt nok gennemgår Mahnkens artikel den 27. oktober en skitseplan for, hvordan USA kunne gå til værks for at vinde denne krig, og nej, han spøgte ikke. USA, anfører Mahnken, “skal opbygge omfattende ammunitionsreserver, opbevare udstyr af høj kvalitet og udarbejde kreative teknikker på slagmarken” samt “udvide og uddybe USA’s forsvarsindustrielle base”. Desuden bør vi, skriver han, “udvikle nye fælles operationelle koncepter”, studere “de strategiske konturer af en krig med en række scenarier” og koordinere yderligere med allierede.

Ellers er artiklen fyldt med fantasifulde udtalelser som: “Moskva kunne i mellemtiden beslutte, at når USA er fastlåst i det vestlige Stillehav [i kampen mod Kina – red.], kunne det slippe af sted med at invadere yderligere dele af Europa”. Den slutter med en forbløffende uinspirerende opsang: “USA og dets allierede må planlægge, hvordan de samtidig kan vinde krige i Asien og Europa, hvor ubehageligt perspektivet end kan forekomme.”

Den undersøgende journalist Caitlin Johnstone, der skriver om denne artikel, gør opmærksom på, hvordan vestlige medier i stigende grad fremmer ideen om, at Vesten må acceptere krig som ikke blot mulig, men sandsynlig, og som noget vi bør være forberedt på. “Disse eksperter beskriver fremkomsten af en multipolær verden som noget, der uundgåeligt bliver ledsaget af en eksplosion af vold og menneskelige lidelser,” skriver hun, men “[d]et behøver ikke at være tilfældet.” Hendes artikel blev bragt på Consortium News den 28. oktober: “All at Once Mainstream Pundits Push for World War III”.

Såfremt de vestlige nationer ville lytte til opfordringen fra Schiller Instituttets leder, Helga Zepp-LaRouche, og LaRouche-bevægelsen om at skabe en ny udviklings- og sikkerhedsarkitektur, ville den tilsyneladende uundgåelige fremmarch mod krig faktisk forsvinde fra den ene dag til den anden. (https://www.foreignaffairs.com/united-states/could-america-win-new-world-war ) 

Foto: Алесь Усцінаў, Pexels CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*