Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Afghanske og pakistanske embedsmænd deltager i Zepp-LaRouches webinar:
Kinas ‘Xinjiang’-model til udvikling

Afghanske og pakistanske embedsmænd deltager i Zepp-LaRouches webinar:
Kinas ‘Xinjiang’-model til udvikling
image_pdfimage_print

Den 22. juni 2023 (EIRNS) – Schiller Instituttets Belt and Road Institute i Sverige (BRIX) og Asian Institute of Ecocivilization Research and Development (AIERD) sponsorerede i fællesskab et webinar i går med titlen: “International Forum on Xinjiang Modernization Drive from a Global Perspective.”

Afghanistans viceminister for økonomi, Dr. Abdul Latif Nazari, åbnede præsentationerne og påpegede, at befolkningen i Xinjiang fortsat var loyal over for Kina, og at Kina havde neutraliseret vestlig propaganda om Xinjiang ved at opbygge og gennemføre økonomisk udvikling i området. Uddannelse og industri var nøgleordene. Han udtrykte også sit ønske om at kopiere den kinesiske Xinjiang-model i Afghanistan, og mente at Kina burde investere i Afghanistan inden for sektorer som minedrift, infrastruktur, industri og uddannelse.

Helga Zepp-LaRouche, grundlægger af Schiller Instituttet, forklarede, at den fortælling om krænkelser af menneskerettighederne, som vestlige medier spredte om Xinjiang, var falsk propaganda, og at delegationer fra Schiller Instituttet havde besøgt regionen og ikke havde fundet sådanne vidnesbyrd. Tværtimod havde Kina løftet regionens befolkning ud af ekstrem fattigdom og udstyret dem med færdigheder til at skabe en levevej. Hun sagde, at Kina fokuserede på menneskelig udvikling samtidig med økonomisk fremgang i Xinjiang.

BRIX’ næstformand Hussein Askary understregede, at Kinas massive udvikling i Xinjiang tjener som et eksempel for andre nationer. Han udtalte, at Kina havde udkonkurreret terror-ideologerne gennem beskæftigelses- og uddannelsesprogrammer. Med hensyn til anklager om menneskerettighedskrænkelser mod muslimer forklarede han, at forskellige delegationer var blevet udsendt af muslimske lande for at bekræfte disse anklager, men de fandt ingen væsentlige beviser. Med hensyn til anklager om folkedrab påpegede han, at befolkningen i Xinjiang ifølge folketællingen i 2022 var steget til 25,8 millioner, og stillede det indlysende spørgsmål: “Hvilken slags folkedrab er det, når befolkningstallet forøges?”

Pakistans udenrigsminister og initiativtager til SDG’er for parlamentet, Romina Khurshid Alam, holdt tale og opfordrede landene i Asien til at stå sammen og danne et konsortium efter EU’s mønster for at overvinde de forskellige udfordringer, som regionen står over for. Et emne, som parlamentarikerne skulle forholde sig til, var, at den økonomiske korridor Kina-Pakistan (CPEC) ikke kun var til gavn for Pakistan og Kina, men for alle nabolandene. Om CPEC, som strækker sig fra Xinjiang i Kina, sydpå gennem Pakistan til havnen i Gwadar ved Det Arabiske Hav, udtalte hun: “Det kan udvikle sig til et logistisk knudepunkt for hele Asien.” Sådanne udviklingsinitiativer kan være med til at forbedre levestandarden.

Andre vigtige bidrag blev rapporteret i Pakistan Observer. https://pakobserver.net/xinjiang-loyal-to-china-not-seeking-secession-afghan-minister/

Hussein Askarys tweet – “Tak for denne fremragende diskussion om moderniseringen af Xinjiang som en model for ‘sikkerhed gennem udvikling’! Det var et stort privilegium for mig at deltage på vegne af @belt_brix” – kan læses her: https://twitter.com/HusseinAskary/status/1671901221861335041

herunder Askarys re-tweet af den 2-minutters video, der blev postet af webinarets ordstyrer, AIERD’s Shakeel Ahmad Ramay: https://twitter.com/i/status/1671899641649172480

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*