Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Væbnet oprør i Rusland afværget af Hvideruslands præsident

Væbnet oprør i Rusland afværget af Hvideruslands præsident
image_pdfimage_print
24. juni (EIRNS) – Den umiddelbare krise omkring bevægelsen af en kolonne af styrker fra det private militærfirma Wagner mod Moskva ser ud til at være blevet afværget ved indgriben fra Alexander Lukashenko, Hvideruslands præsident. “I morges informerede Ruslands præsident Vladimir Putin sin hviderussiske kollega om situationen i det sydlige Rusland, som var forårsaget af det private militærselskab Wagner. Statsoverhovederne blev enige om fælles handlinger,” siger den hviderussiske præsidents pressetjeneste ifølge BelTa. “Som følge af aftalen afklarede den hviderussiske præsident desuden situationen ved hjælp af sine egne kanaler og holdt forhandlinger med Wagner-chefen Yevgeny Prigozhin med godkendelse fra den russiske præsident.”
“Forhandlingerne varede hele dagen,” lyder det videre i pressemeddelelsen. “Resultatet blev, at parterne blev enige om, at det er uacceptabelt at starte et blodbad på russisk territorium. Yevgeny Prigozhin accepterede Alexander Lukashenkos forslag om at stoppe fremrykningen af Wagners væbnede enheder på russisk territorium og om yderligere skridt til at nedtrappe spændingerne. På nuværende tidspunkt er der fundet en absolut fordelagtig og acceptabel variant til at afdramatisere situationen, herunder sikkerhedsgarantier for krigere fra det private militærfirma Wagner.”
BelTa rapporterede derefter, at Wagner-kolonner, der havde bevæget sig mod Moskva, var vendt om og var på vej i den modsatte retning. “Vi forstår hele ansvaret for, at der kan blive udgydt russisk blod på begge sider, og derfor vender vi vores kolonner om og returnerer til feltlejrene i henhold til planen,” citerede de Prigozhin for at have sagt.
Lukashenko ringede derefter til Putin for at informere ham om resultaterne af sine forhandlinger med Prigozhin. “Den russiske præsident udtrykte støtte og takkede den hviderussiske modpart for det arbejde, han havde udført,” rapporterede BelTa.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*