Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ny hæfte: Kolonialismen er forbi! En appel til USA og Europa:
Støt en ny, retfærdig økonomisk verdensorden, ikke krig

Ny hæfte: Kolonialismen er forbi! En appel til USA og Europa:
Støt en ny, retfærdig økonomisk verdensorden, ikke krig
image_pdfimage_print

Følgende er et følgebrev til Schiller Instituttets nye hæfte:

En tektonisk ændring for hele menneskeheden blev foretaget i Sydafrika for tre uger siden. På BRIKS-topmødet – hvor 6 store nationer er blevet inviteret til at slutte sig til BRIKS: Argentina, Egypten, Saudi-Arabien, Etiopien, Iran og De forenede arabiske Emirater – blev en ny finansiel arkitektur iværksat af den Globale Majoritet, uden for IMF’s og Verdensbankens betingelser, politiske diktater og falske nedskæringsdogmer.

Vi inviterer dig til at læse Schiller Instituttets netop udgivne pamflet, Kolonialismen er forbi! En appel til USA og Europa: Støt en ny, retfærdig økonomisk verdensorden, ikke krig!, som diskuterer de videnskabelige principper udviklet af den afdøde fysiske økonom og statsmand Lyndon LaRouche om, hvordan man udvikler en sådan ny økonomisk orden, u til at forene det Globale Nord og det Globale Syd i at skabe 1,5 milliarder nye produktive jobs i nye produktions- og infrastrukturplatforme. Hæftet findes nedenunder.

Ikke alene er BRIKS’ politiske og finansielle magt blevet massivt styrket, og BRIKS-nationernes enhed er blevet bekræftet, men BRIKS’ Nye Udviklingsbank (NDB) er ved at blive omdannet til “skabelsen af en valuta for handels- og investeringstransaktioner,” som Brasiliens præsident Luis Inácio Lula da Silva beskrev det i sine bemærkninger til plenarmødet på BRIKS-topmødet den 23. august.

Den fremtrædende tidligere brasilianske præsident, Dilma Rousseff, den nye præsident for NDB, forklarede, at i modsætning til IMF og Verdensbanken, “afviser vi enhver form for lånebetingelser. Ofte gives et lån på betingelse af, at visse politikker gennemføres. Det gør vi ikke. Vi respekterer det enkelte lands politik…. Vi vil forvandle os til en vigtig bank for udviklingslande og nye markeder. Vores fokus skal være dette: en bank lavet af udviklingslande for dem selv.”

Helga Zepp-LaRouche, grundlæggeren af Schiller Instituttet, har været med til at lægge fundamentet for denne udvikling med nye ideer og med uophørlig organisering gennem de sidste årtier. Hun er i dag i centrum for internationale diskussioner om formen på et nyt valutasystem, hvis værdier er knyttet til en kurv af valutaer og råvarer, og som er fastsat ved traktat mellem nationer. Fru Zepp-LaRouche var hovedtaler på vores seneste konference lørdag den 9. september 2023, og eksperter fra hele verden deltog i diskussionen.

Det er afgørende og ekstraordinært, at ledere fra Sydamerika, Afrika og Sydøstasien organiserer sig intenst, offentligt og privat, for en diplomatisk løsning på krigen i Europa – en krig, der når som helst kan udvikles til en atomkrig og gøre en ende på hele menneskeheden! Herskerne over den døende neokoloniale orden må afvæbnes; de må erstattes af en ny flerstrenget økonomisk arkitektur!

Vi vil gerne henlede jeres opmærksomhed på en opfordring fra Schiller Instituttet, “Appel til borgerne i det Globale Nord: Vi må støtte opbygningen af en ny retfærdig økonomisk verdensorden”, som står på side 3 i pjecen, og som er tilgængelig online på Schiller Instituttets hjemmeside på nedenstående adresse, så folk over hele verden kan skrive under. Hjælp venligst med at cirkulere denne appel til ledere og eksperter i din nation! Skriv under! Appel til borgerne i det Globale Nord: Vi bør støtte opbygningen af en ny retfærdig økonomisk verdensorden!

Vi inviterer dig også til at se Schiller Instituttets nylige onlinekonference den 9. september 2023, “Lad os gå sammen med den Globale Majoritet om at skabe et nyt kapitel i verdenshistorien!“, hvor fremtrædende eksperter fra både det Globale Syd og det Globale Nord diskuterede disse spørgsmål.

Download (PDF, Unknown)

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*