Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Stop drabene på jøder og palæstinensere

Stop drabene på jøder og palæstinensere
image_pdfimage_print

Israelere er rasende – insisterer på at Netanyahu må gå af!
10. oktober 2023 (EIRNS) – Det faktum at 900 israelere er blevet dræbt, de fleste civile, på bare tre dage, kan ikke undgå at ryste det politiske fundament i Israel. To sønderlemmende kommentarer i Israels største dagblad, Yedioth Ahronoth, angriber skånselsløst premierminister Benjamin Netanyahu og kræver hans afgang. Den ene er skrevet af Sever Plocker, Yedioth Ahronoths meget erfarne redaktør og kommentator, og den anden er skrevet af Shelly Yachimovich, tidligere formand for Arbejderpartiet.

Med titlen “Netanyahu og hans messianske følgesvende må væk,” lød indledningen til Plockers kronik: “Regeringen har svigtet Israel på alle måder og har mistet offentlighedens tillid, hvilket er afgørende for at vinde krigen, mens kampen ikke må blive Netanyahus politiske skjold for hans og hans ministres katastrofale regering.” Plocker anklager, at den igangværende ” Simchat Torah-krig [7.-8. oktober 2023] er resultatet af en katastrofal, perverteret liste over prioriteter for denne regering, der siden dens oprettelse i januar sidste år næsten udelukkende koncentrerede sig om sin skadelige og unødvendige retslovgivning og havde kapituleret til de økonomiske og politiske krav fra sine ultraortodokse medlemmer. Regeringen og dens premierminister havde hverken tid, vilje eller interesse i at beskæftige sig med Israels økonomi, sociale problemer, uddannelse, sundhed eller sikkerhed. Ja, sikkerhed….”

Han konkluderede: “Denne skammelige fiasko kan kun føre til én konklusion, uanset politisk ståsted: Nu er det nok! Gå af! Netanyahu-, Smotrich-, Levine- og Ben Gvir-koalitionen sammen med deres medløbere må gå…. De skal alle tage hjem! … De burde gå af, deres hoveder bøjet i skam og forlade scenen, jo før jo bedre….”

Yachimovich holdt heller ikke noget tilbage i sit “Netanyahu must go”, hvor hun skrev: “Netanyahu er den hovedansvarlige for den forfærdelige katastrofe, der rammer os nu.” Hun opremsede forbrydelser, som han var ansvarlig for, herunder at være “[g]uilty of intelligence blindness”, da han ikke lyttede til advarslerne fra sikkerhedsetablissementet. Men også:

“Skyldig i at placere en flok racistiske, promiskuøse, terrorstøttende fanatikere i nøglepositioner i sin sindsforvirrede regering bare for at hytte sit eget skind. Det er Hashems skyld, at han pludselig blev tavs, da de brændte området af og åbent udtrykte støtte til oprørere og mordere, der skadede uskyldige palæstinensere. Skyldig i at lade dem antænde gnidningsfladerne med palæstinenserne, i Hawara, på Tempelbjerget og under hvert eneste friske træ. Skyldig i at meget store IDF-styrker under ham blev omdirigeret fra de forladte samfund omkring Gaza til de brændpunkter, som hans medsammensvorne satte ild til….

“Skyldig i at pleje Hamas og overøse den med alle gode ting, som ingen leder før ham havde gjort, og alt sammen for at svække, udtørre og forringe Den Palæstinensiske Myndighed og dens leder, måske den sidste pragmatiske og ikke-fundamentalistiske palæstinensiske leder, som det var muligt at nå til enighed med…. Skyldig i aldrig at formulere en strategi for at løse den blodige konflikt med vores naboer og ignorere, hvad der sker for øjnene af os … Netanyahu må gå af.”

Ha’aretz’ redaktion holder Netanyahu og det anti-palæstinensiske korstog ansvarlige for krigen
10. oktober 2023 (EIRNS) – I lederartiklen den 8. oktober i både den engelske og hebraiske udgave, “Netanyahu bærer ansvaret for krigen mellem Israel og Gaza”, anklagede Israels indflydelsesrige dagblad, Ha’aretz, Israels premierminister Benjamin Netanyahu for at bære det fulde ansvar for den igangværende krig mellem Israel og Gaza, som er fremprovokeret af hans etniske udrensningspolitik mod palæstinenserne. Redaktionen er sønderlemmende og ligefrem:

“Den katastrofe, der ramte Israel på helligdagen Simchat Torah, er én persons klare ansvar: Benjamin Netanyahu. Premierministeren, som har brystet sig af sin store politiske erfaring og uerstattelige visdom i sikkerhedsspørgsmål, undlod fuldstændig at identificere de farer, han bevidst førte Israel ud i, da han dannede en regering for annektering og ekspropriation, da han udnævnte Bezalel Smotrich og Itamar Ben-Gvir til nøglepositioner, mens han omfavnede en udenrigspolitik, der åbent ignorerede palæstinensernes eksistens og rettigheder.”

Lederen fremhæver Netanyahus anti-palæstinensiske korstog: at han “formede … den multidimensionelle indsats for at knuse den palæstinensiske nationale bevægelse i begge dens fløje, i Gaza og på Vestbredden”, som blev udført af Bennett-Lapid-regeringen (2021-2022), og da han så vendte tilbage til premierministerkontoret i december 2022, begyndte han “åbenlyst at annektere Vestbredden og udføre etnisk udrensning i dele af det Oslo-definerede område C, herunder Hebron-bakkerne og Jordan-dalen. Dette omfattede også en massiv udvidelse af bosættelser og styrkelse af den jødiske tilstedeværelse på Tempelbjerget, nær Al-Aqsa-moskeen, samt pral om en forestående fredsaftale med saudierne, hvor palæstinenserne intet ville få, med åben snak om en ‘anden Nakba’ i hans regeringskoalition.”

Resultatet af denne politik kom “som forventet,” skrev redaktionen. “Tegn på et udbrud af fjendtligheder begyndte på Vestbredden, hvor palæstinenserne begyndte at føle den israelske besættelsesmagts tungere hånd. Hamas udnyttede muligheden for at lancere sit overraskelsesangreb i lørdags.”

“Nakba”, som betyder “katastrofen” på arabisk, henviser til fordrivelsen af mere end 760.000 palæstinensere fra deres land i 1948. Knesset-medlem Ariel Kallner fra Netanyahus Likud-parti opfordrede manisk til en anden Nakba, større end den første, lørdag den 7. oktober. Hans X-posting, oprindeligt på hebraisk, lød: “Lige nu, ét mål: Nakba! En Nakba, der vil overskygge Nakba i 48….”

Netanyahu opfordrer til nødregering, samlet bag ham
10. oktober 2023 (EIRNS) –  Israels premierminister Benjamin Netanyahu opfordrede i går aftes oppositionen til at slutte sig til en national samlingsregering og udstak fem opgaver for denne regering. “For det første, at nedkæmpe de terrorister, der stadig er i Israel og forhindre andre i at komme ind – en operation, der er i gang,” rapporterede Times of Israel på sin live-opdateringsside for 9. oktober. For det andet, “at gå over til en massiv, hidtil uset offensiv operation mod Hamas, som nu er iværksat.” For det tredje, “at holde andre fronter i ro – i nord, over for Hizbollah, i Judæa og Samaria [Vestbredden] og inde i Israel.” For det fjerde er det “fortsat at rekruttere international støtte til operationen ‘og bevare Israels handlefrihed’.” Endelig, “og vigtigst af alt, at styrke Israels nationale enhed.”

Nu “skal lederskabet forenes,” sagde Netanyahu og opfordrede lederne af oppositionen til straks at etablere “en national samlingsregering uden forhåndsbetingelser,” som det skete under Menachem Begin i Seksdages-krigen i juni 1967. Han sagde, at Israel kun lige er begyndt at ramme Hamas, og at billederne af ødelæggelser i Gaza “kun er begyndelsen. Vi har udslettet hundredvis af terrorister, og vi vil ikke stoppe der.”

Den “massive, hidtil usete offensive operation mod Hamas” vil sandsynligvis omfatte en landinvasion af Gaza. Den israelske journalist Barak Ravid skrev i Axios i går, at Netanyahu fortalte Biden den 8. oktober, at Israel ikke har noget andet valg end at indlede en landoperation i Gaza. “Vi er nødt til at gå ind,” sagde den israelske leder ifølge tre israelske og amerikanske kilder, som var orienteret om opkaldet. Ravid siger, at Netanyahus budskab signalerer, hvordan hans lands svar på Hamas’ angreb vil se ud i de kommende dage og uger, i hvad den israelske premierminister har sagt vil blive en “lang og vanskelig krig.”

Ifølge Ravids kilder rejste Biden spørgsmålet om israelske gidsler i Gaza, hvortil Netanyahu svarede: “Vi er nødt til at gå ind. Vi kan ikke forhandle nu.”

Foto: Wikimedia Commons

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*