Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Intet problem i menneskets skæbne ligger uden for menneskets rækkevidde

Intet problem i menneskets skæbne ligger uden for menneskets rækkevidde
image_pdfimage_print

21. november 2023 (EIRNS) – Den 22. november markerer vi 60-årsdagen for den sidste mand med reelt mod, der beviste dette mod som USA’s præsident, John F. Kennedy. “Da USA’s præsident John F. Kennedy i 1962 blev presset af ekstremister i sin egen administration til at iværksætte en militær invasion af Cuba ‘for at forsvare Amerika’, efter at Sovjetunionen havde placeret ballistiske missiler der – missiler, som amerikanerne på det tidspunkt ikke vidste var udstyret med atomsprænghoveder – nægtede han og reddede verden fra en atomkrig, måske på bekostning af sit eget liv.” Således fremstilles beviset i invitationen til International Peace Coalition’s “Emergency Forum: Ikke flere krigsforbrydelser! Økonomisk udvikling, ikke affolkning!” den 26. november.

“Lad os undersøge vores opfattelse af selve freden,” sagde præsident Kennedy den 10. juni 1963 i en tale, der blev hørt over hele verden, men nærmest ignoreret af de amerikanske medier. “Alt for mange af os tror, at det er umuligt. Alt for mange tror, det er uvirkeligt. … Intet problem i menneskets skæbne ligger uden for menneskets rækkevidde.”

Ingen med et sådant mod har bestredet Det Hvide Hus siden, mens USA har udkæmpet eller leveret våben til krig efter krig efter krig, mange af dem katastrofer, frem til nutidens NATO-krig mod Rusland og Israels stigende massedrab på Gazas palæstinensere. Denne Gaza-krig kan “holde pause” i et par dage for fangeudveksling og humanitær hjælp, men det er ikke nok, som LaRouche-kandidat til det amerikanske senat fra New York Diane Sare siger i en erklæring lige nedenfor: Det må stoppe. Der skal være en fred med økonomisk udvikling af regionen og dens folk, alle dens folk.

Presset på Israels Netanyahu-regering for en simpel “pause” kommer ikke alene fra det israelske folk, men også fra et stort pres på USA’s præsident Joe Biden fra vælgerne i hans eget Demokratiske Parti, som følge af de utålelige begivenheder i Gaza; og presset fra amerikanere, der demonstrerer mod krig for første gang i årtier. Dette bliver katalyseret af det konstante arbejde fra deltagerne i Den internationale Fredskoalition og af Helga Zepp-LaRouches Schiller Institut.

Nu agerer den voksende gruppe af nationer kendt som BRIKS, som vi beskriver nedenfor, med Kina i spidsen for at opfordre til en international fredskonference forud for en våbenhvile, og internationalt samarbejde om at yde hurtig hjælp og træffe foranstaltninger for at forhindre konflikten i at sprede sig i Sydvestasien. Andre diplomatiske foranstaltninger bliver iværksat for at forsøge at fjerne blokeringen af FN’s Sikkerhedsråd.

Det mest afgørende problem er at bevæge USA til “Først: Lad os undersøge vores holdning til selve freden,” som præsident Kennedy krævede, på trods af at der ikke har været en præsident af samme kaliber i 60 år. Det kræver det mod, som JFK viste, at ændre forholdet mellem nationer og folk, og det kræver ikke kun, at man afviser krig, men at man praktiserer menneskelig og økonomisk udvikling.

Foto: Bettmann/CORBIS, CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*