Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Der må skabes fred nu – hvert minuts forsinkelse betyder flere tabte liv!

Der må skabes fred nu – hvert minuts forsinkelse betyder flere tabte liv!
image_pdfimage_print

Der må skabes fred nu – hvert minuts forsinkelse betyder flere tabte liv!

7. december 2023 (EIRNS) – Den barbariske, pinefulde ødelæggelse af Gaza af en israelsk regering, der ikke tænker langsigtet på sine egne interesser, opfordrer os alle til at kræve en ende på geopolitik og dens erstatning af et paradigme for internationale og menneskelige anliggender, der er oplyst af {kærlighed} til det unikke, kreative potentiale hos det menneskelige individ.

“Vi står sammen i dette øjeblik for at opfordre til våbenhvile, løsladelse af alle gidsler og en forpligtelse til en langsigtet politisk løsning, der sikrer israelernes og palæstinensernes frihed og kollektive sikkerhed,” lyder det i [et brev]  underskrevet af hundredvis af fagfolk fra jødiske organisationer i USA. “Når vi læser i Beresheit (Første Mosebog), at Gud skabte mennesketr i Guds billede, lærer vi, at hvert eneste menneskeliv er helligt. Jødisk tradition lærer, at enhver død er en anden verden ødelagt…. Over 17.000 verdener er blevet ødelagt i denne krig, og mange flere hænger i en tynd tråd.”

[FN’s generalsekretær Antonio Guterres’ påkaldelse af artikel 99 i FN-pagten], for at kræve, at FN’s Sikkerhedsråd insisterer på en våbenhvile i Gaza, fik i dag ny støtte fra EU, da EU’s udenrigschef Josep Borrell [skrev på X i morges]: “Jeg beder EU-medlemmerne af FN’s Sikkerhedsråd og ligesindede partnere om at støtte FN’s generalsekretær Antonio Guterres’ opfordring. FN’s Sikkerhedsråd skal handle øjeblikkeligt for at forhindre et fuldstændigt sammenbrud af den humanitære situation i Gaza.”

De 22 medlemslande af Den Arabiske Liga i FN er sammen med landene i Organisationen for Islamisk Samarbejde [ved at forberede en ny resolution om våbenhvile], som skal præsenteres for FN’s Sikkerhedsråd. Resolutionen vil blive introduceret af De Forenede Arabiske Emirater, som i øjeblikket er medlem af FN’s Sikkerhedsråd.

Presset har en effekt! FN’s nyhedswebsite [rapporterer, at] FN’s Sikkerhedsråd vil holde et hastemøde kl. 10 EST fredag den 8. december for at diskutere situationen mellem Israel og Palæstina, som Guterres udtalte truer med “potentielt uoprettelige konsekvenser for palæstinenserne som helhed og for fred og sikkerhed i regionen.”

FN spillede en vigtig rolle i den fredelige løsning af Suez-krisen i 1956. Vil verdens befolkning hjælpe FN med at løfte opgaven i dag?

Eller vil USA og Storbritannien få lov til at forlænge ødelæggelserne ved at nedlægge veto mod resolutionen om våbenhvile?

Hvert minuts forsinkelse i afslutningen af kampene betyder flere tabte liv.

Selvom USA og Storbritannien virker fast besluttede på at modsætte sig ethvert FN-tiltag, der kan begrænse Israels handlinger, er de politiske omkostninger, både internationalt og nationalt, ved at USA fortsætter med at bevæbne, finansiere og beskytte Netanyahu-regeringens barbariske krig for at udrydde palæstinensere og Palæstina, steget enormt, efterhånden som Gaza nærmer sig total ødelæggelse.

Vil du mobilisere for at gøre den disse politiske indsats omkostninger uudholdelige for Biden-administrationen uudholdelig?

Foto: UN Secretary-General Antonio Guterres invoked Article 99 of the UN Charter. UN Photo/Loey Felipe

Ikke korrekturlæst
EU’s diplomatiske chef Borrell bakker op om FN’s generalsekretærs opfordring til FN’s Sikkerhedsråd angående våbenhvile

7. december 2023 (EIRNS) – Josep Borrell, chef for EU’s udenrigsanliggender
har opfordret EU-medlemmerne – og ligesindede partnere – der sidder i FN’s Sikkerhedsråd, til at støtte FN’s generalsekretær António Guterres’ påberåbelse af artikel 99 i FN-pagten, for at opfordre Sikkerhedsrådet
for at sikre, at der erklæres våbenhvile, og afværge en ellers nært forestående “humanitær katastrofe” i Gaza.

“Jeg beder EU-medlemmerne af FN’s Sikkerhedsråd og ligesindede partnere om at støtte FN’s generalsekretær Antonio Guterres’ opfordring. FN’s Sikkerhedsråd skal handle øjeblikkeligt for at forhindre et fuldstændigt sammenbrud af den humanitære situation i Gaza,” [skrev Borrell på X torsdag morgen,  
7. december, og tilføjer: “Jeg opfordrer også Israel til at gøre det muligt for alle FN-agenturer, herunder deres bosiddende og humanitære koordinator Lynn Hastings, [at yde akut støtte til civile i Gaza].”

Borrell er heller ikke glad for, at israelske bosættere har “nedrevet” Zanuta-skolen på Vestbredden, som EU havde bygget
for at give lokalsamfundets børn adgang til uddannelse. Han kaldte denne handling [en “overtrædelse af international lov”] og krævede, at bosætternes vold mod palæstinensiske samfund stoppede.

I [en tale til EU-NGO Human Rights Forum] den 4. december havde Borrell udtalt sig mod det “{blodbad} … vi er vidne til i Gaza” (fremhævelse i original). Han fordømte Hamas’ terrorisme og gidseltagning den 7. oktober, men sagde, at den ene rædsel ikke retfærdiggør den anden. Han spurgte, hvor mange ofre er der i Gaza i dag? Vi ved det ikke. Der er ingen, der ved det. Nogen anslår det til omkring 15.000, men jeg er bange for, at der under murbrokkerne fra de ødelagte huse må være mange flere. Med et stort antal børn.”

Den kontante udtalelse ophidsede tydeligvis nogle af deltagerne, for hans næste sætning var: “Forlader folk lokalet? Måske sagde jeg noget generende men FN har klart tilkendegivet, at det, der skete i ét tilfælde [Hamas-angrebet], var et (blodbad}, og det, der sker i Gaza, er en anden.” Borrell fortsatte med at forsvare folks “ret” til at kritisere staten Israel
uden at blive anklaget for antisemitisme, på samme måde som han ikke er “anti-spansk”, når han kritiserer Franco-regeringen i sit land, Spanien, som et diktatur. “Jeg kan være uenig i, hvad der sker visse steder, uden at være “anti-dette sted”.”

Ikke korrekturlæst
Jødiske organisationer i USA underskriver brev til Biden og Kongressen
7. december 2023 (EIRNS) – “Vi står sammen i dette øjeblik for at opfordre til våbenhvile, frigivelse af alle gidsler og en forpligtelse til en langsigtet politisk løsning, der sikrer frihed og kollektiv sikkerhed for israelere og palæstinensere,” lyder det i [et “Åbent brev fra fagfolk i jødiske organisationer til præsident Biden og Kongressen”].
(https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQ1EFVMTDvaxvWXldzbZvr60BE5o3UQeU_WfiXX3ivcUVU1SAYU13wZsBhDVbmtbXmKejMNajY1xSQ1/pub?urp=gmail_link) underskrevet af hundredvis af ledere af jødiske organisationer.

“Vi er personer, der arbejder for en bred vifte af jødiske organisationer over hele USA, og som mødes på tværs af den brede vifte af overbevisninger, praksisser, baggrunde og identiteter, der udgør det amerikanske jødiske samfunds rige struktur,” forklarer de.

“Når vi læser i Beresheit (Første Mosebog), at Gud skabte mennesker i sit billede, lærer vi, at hvert eneste menneskeliv er helligt. Jødisk tradition lærer, at enhver død er en anden verden ødelagt…. Over 17.000 verdener er blevet ødelagt i denne krig, og mange flere hænger i en tynd tråd.”

“Som en gruppe af fagfolk fra et bredt spektrum af jødiske organisationer, har mange af os viet vores livsværk til at opbygge
blomstrende jødiske samfund. Vores organisationer vil muligvis ikke selv tilslutte sig opfordringen til en våbenhvile, men vi føler os tilskyndet til at tale som enkeltpersoner for at demonstrere bred støtte i det jødiske samfund til en våbenhvile,” tilføjer skrivelsen.

“Vi ved, at der ikke er nogen militær løsning på denne krise. Vi ved, at israelere og palæstinensere er kommet for at blive – hverken jødisk
sikkerhed eller palæstinensisk befrielse kan opnås, hvis de sættes op mod hinanden. Vi ved, at frihed for ét folk ikke kan opnås gennem undertrykkelse og drab på et andet. Vi ved, at israelsk og palæstinensisk sikkerhed er dybt sammenflettet
og at ingen vinder en evig krig. Den eneste vej til varig fred og sikkerhed er gennem diplomatiske midler, der bringer os i retning af en lige og retfærdig fremtid for alle.

“Vi opfordrer præsident Biden og Kongressen til at arbejde for en våbenhvile, frigivelse af gidslerne og en diplomatisk løsning, der garanterer lighed, retfærdighed og en blomstrende fremtid for alle.”

Foto: UN Secretary-General Antonio Guterres invoked Article 99 of the UN Charter. UN Photo/Loey Felipe

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*