Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Velsignede er fredsstifterne: Retfærdighed kommer fra fremtiden

Velsignede er fredsstifterne: Retfærdighed kommer fra fremtiden
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

24. december 2023 (EIRNS) – På denne dag, hvor de kristne fejrer Jesu fødsel i Betlehem, er der ikke meget jubel i byen. De normalt festlige marcher i byen er aflyst til fordel for mere dystre udtalelser om den forfærdelige ødelæggelse, palæstinenserne oplever i øjeblikket, i Israels selvdestruktive overreaktion på Hamas-angrebet den 7. oktober fra Gaza.

“Salige er de barmhjertige, for de skal møde barmhjertighed,” sagde Jesus ifølge Matthæusevangeliet. “Salige er de, der stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”

Tidligt om morgenen den 20. december landede et russisk Special fly fra den russiske Special Flight Squadron i Dulles International Airport i Washington, D.C.,(https://eir.news/2023/12/news/one-day-after-russian-diplomatic-visit-to-washington-new-york-times-reports-on-russias-willingness-to-negotiate/), hvor det blev i mere end 55 timer, før det lettede den 22. december.

Der har ikke været nogen offentlig anerkendelse af, hvem der var ombord på flyet, eller formålet med besøget på højt niveau. Men timingen af besøget, samt offentliggørelsen dagen efter af en stor {New York Times}-artikel om Putins villighed til at forhandle om en afslutning på konflikten i Ukraine, får os til at stille spørgsmålet: Er Ukraine-konflikten ved at nærme sig sin afslutning?

Artiklen siger, at den mislykkede ukrainske modoffensiv, den faldende støtte blandt NATO-nationerne og den alvorlige
Gaza-situationen tilsammen “skaber et gunstigt øjeblik for en aftale.”

Et kommende diplomatisk samarbejde gør Ruslands formodede internationale isolation til skamme: Den indiske udenrigsminister Subrahmanyam Jaishankar vil besøge Rusland  (https://eir.news/2023/12/news/indian-minister-to-visit-russia/) i løbet af 25.-29. december 2023. Jaishankars dagsorden omfatter drøftelse af økonomisk samarbejde og møder med Sergey Lavrov og det russiske udenrigsministerium.

I mellemtiden har den islamiske revolutionsgarde i Iran hævdet(https://eir.news/2023/12/news/iran-warns-us-trapped-in-red-sea/), at USA og dets allierede “snart bliver nødt til at vente på, at Middelhavet, Gibraltar og andre vandveje bliver lukket for dem”, efter houthiernes tiltag for at kontrollere adgangen til Det Røde Hav. Selvom en lukning af Gibraltar næppe er lige så let som Yemens forsøg på at kontrollere adgangen til Det Røde Hav, kan selv delvise trusler mod skibsfarten medføre store stigninger i forsikringspræmierne og påvirke den globale handel betydeligt med afledte effekter på priserne for luftfragt.

Desuden har briterne, der er rædselsslagne for, at der skal udbryde fred i Latinamerika, ikke kun sendt diplomatiske styrker, men nu et flådefartøj (https://eir.news/2023/12/news/uk-re-deploys-warship-to-guyana-amid-territorial-dispute/) for at opildne til konflikt i regionen. Efter mødet den 14. december, hvor præsidenterne for Venezuela og Guyana blev enige om ikke at bruge magt for at løse deres grænsestrid, sendte briterne først ministeren for de amerikanske og caribiske oversøiske territorier David Rutley til Guyana den 18. december for at “bekræfte sin støtte til Guyana på det første ministerbesøg til landet fra en G7-nation, siden det venezuelanske regime har fornyet sit krav på grænsen til Essequibo-regionen,” som det hedder i Storbritanniens pressemeddelelse. Rutley ville “understrege utvetydig opbakning til Guyanas territoriale integritet.” Nu sender briterne et patruljefartøj, HMS Trent, for at gennemføre øvelser med “regionale allierede og Commonwealth-partner Guyana senere på måneden.”

Verden er træt af krig! Der er brug for en anden retning. “Lad jeres lys skinne for mennesker, så de kan se jeres gode
gerninger.”

Det er på tide at omdanne den oppustede, ødsle og dødbringende industrielle del af det amerikanske militær-finans-industrielle kompleks til gode formål ved at omdanne den til nyttig produktion, som diskuteret i denne {EIR}-rapport. (https://eir.news/2023/12/turn-the-military-financial-complex-to-useful-production/)

“Det er endnu ikke for sent,” minder Helga Zepp-LaRouche os om i sit julebudskab “Gør sværd til plovjern.”(https://schillerinstitute.com/blog/2023/12/21/turn-swords-into-plowshares/)
Hun skriver:> Vi er nødt til at erstatte krigsråbene om stadig “flere våben” med en tilbagevenden til diplomati og ideen om, at vi kan – og skal – løse alle konflikter gennem forhandling, hvis vi skal undgå at ende i en global atomkrig og en atomvinter, som ville udslette al erindring om menneskehedens eksistens.

> I stedet for grådigheden hos spekulanterne i MIFC, Wall Street og City of London, hvis høje profitrater er afhængige af
på, at skatteydernes penge hældes i nye krige, må vi forsvare befolkningens eksistentielle interesser: Landmændenes, de små og mellemstore virksomheders, lokomotivførernes, bagernes osv. interesser.

I har hørt, at der er sagt: ›Øje for øje og tand for tand.‹ Men jeg siger jer, at I ikke må sætte jer til modværge mod den, der vil jer noget ondt. Men slår nogen dig på din højre kind, så vend også den anden til. Og vil nogen ved rettens hjælp tage din kjortel, så lad ham også få kappen. Og vil nogen tvinge dig til at følge ham én mil, så gå to mil med ham. Giv den, der beder dig; og vend ikke ryggen til den, der vil låne af dig.

I har hørt, at der er sagt: ›Du skal elske din næste og hade din fjende.‹ Men jeg siger jer: Elsk jeres fjender, og bed for dem, der forfølger jer, for at I må være jeres himmelske faders børn; for han lader sin sol stå op over onde og gode og lader det regne over retfærdige og uretfærdige. Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvad løn kan I så vente? Det gør tolderne også. Og hvis I kun hilser på jeres brødre, hvad særligt gør I så? Det gør hedningerne også. Så vær da fuldkomne, som jeres himmelske fader er fuldkommen!

Matthæus kapitel 5

Billede: Adoration of the Shepherds by Dutch painter Matthias Stomer, 1632

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*