Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

De, der spreder antirussisk hysteri,
er ligesom personer i en gyserfilm,
siger Ruslands viceudenrigsminister

De, der spreder antirussisk hysteri,
er ligesom personer i en gyserfilm,
siger Ruslands viceudenrigsminister
image_pdfimage_print

16. dec., 2016 – I et interview, publiceret af TASS i dag, sammenlignede Ruslands viceudenrigsminister Sergei Ryabkov dem, der i Washington rabler løs imod Ruslands angivelige »hacking«, med karaktererne i en gyserfilm, »vampyrer, der er bange for sollyset og bliver til støv, når solstrålerne rammer dem. Det ville være morsomt, hvis det ikke var så sørgeligt«.

Ryabkov bemærkede ligefremt, at forbedringer i de amerikansk-russiske relationer bliver en lang og vanskelig opgave, men tilføjede, at Rusland er rede til at arbejde med USA og være en konstruktiv partner »uden tøven, pauser eller kunstige forhalinger«. Med hensyn til de aktuelle, hysteriske angreb mod Rusland, sagde han, at han håbede, at »den naturlige pragmatisme hos mange af de nominerede til Trumps team, der endnu skal godkendes af Senatet«, vil være med til at undgå »den absolut uforståelige usikkerhed, der grænser til forfølgelsesvanvid«.

Han tilføjede, at han kender den udpegede udenrigsminister Rex Tillerson, så vel som mange andre kandidater, der måske har været udpeget til posten.

»Dette er absolut normalt, men hvad der forbløffer mig i nutidens Amerika, er den fantastiske reaktion, hvor man krymper sig, blot nogen nævner, at en person nogensinde har haft kontakt med russere.«

Den russiske regeringsperson sagde, at han forventer, at »pilen« i den amerikanske politik vil ændre retning under Trump-administrationen, og at »der ikke kommer de samme, udtrykkelige bestræbelser på at spille det anti-russiske kort«. Det er uheldigt, sagde han, at Obama-administrationen, som man kunne forvente, ville tage afstand fra den aktuelle anti-russiske kampagne, i betragtning af dens ansvar som regering og »arten af dens aktivitet«, i stedet »er blevet involveret i dette snavsede og upassende spil«.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*