Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Den Internationale Domstol beordrer Israel til at samarbejde med FN om at redde Gazas befolkning

Den Internationale Domstol beordrer Israel til at samarbejde med FN om at redde Gazas befolkning
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

28. marts 2024 (EIRNS) – Den Internationale Domstol afgjorde i dag Sydafrikas anmodning af 6. marts om at pålægge Israel “yderligere midlertidige foranstaltninger” i lyset af de overvældende beviser på sult og hungersnød. Efter ICJ’s oprindelige seks midlertidige kendelser den 26. januar i henhold til folkedrabskonventionen, blev Israels tilladelse til at køre nødhjælpslastbiler ind i Gaza faktisk reduceret. Sydafrika henvendte sig igen til ICJ for at adressere den hastigt nedbrydende situation. I dag citerede ICJ fra de forskellige FN-rapporter siden 26. januar om den forværrede situation i Gaza og beordrede derefter, at:

“I overensstemmelse med sine forpligtelser i henhold til folkedrabskonventionen, og i lyset af de forværrede livsvilkår for palæstinenserne i Gaza, især spredningen af hungersnød og sult, skal Israel: (a) træffe alle nødvendige og effektive foranstaltninger for at sikre, uden forsinkelse, i fuldt samarbejde med De Forenede Nationer, uhindret levering i stor skala af alle berørte af presserende nødvendige basale tjenester og humanitær bistand, herunder mad, vand, elektricitet, brændstof, husly, tøj, hygiejne og sanitetskrav, samt medicinske forsyninger og lægehjælp til palæstinensere i hele Gaza, herunder ved at øge kapaciteten og antallet af grænseovergange på land og holde dem åbne så længe som nødvendigt….”

Denne nye midlertidige ordre blev vedtaget enstemmigt. Men endnu en gang har Israel 30 dage til at rapportere om, hvad de har gjort i forhold til dagens handling. Spørgsmålet ligger i hænderne på Israels hovedleverandør af våben og støtte, USA. Vil international lov forgå sammen med ofrene i Gaza?

Foto: CC Naaman Omar \ apaimages

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*