Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Nye rapporter; Forventet levealder i USA falder;
folk er mere syge; de ældre arbejder længere

Nye rapporter; Forventet levealder i USA falder;
folk er mere syge; de ældre arbejder længere
image_pdfimage_print

24. okt., 2017 – Dødsraten pr. 100.000 mennesker i USA steg 1,2 fra 2014 til 2015, iflg. de seneste statistikker, der er udgivet af Society of Actuaries, der, blandt andet, servicerer forsikrings- og pensionssektorerne. Den sidste stigning fra ét år til det næste var i 2005; men den sidste stigning på over 1 % var i 1980.

Tendensen i dødsraten i forhold til alder (dødsfald pr. 100.000 om året), som spores af Society of Actuaries, viser generelt, at den forventede levealder for personer i en pensionsordning er faldet, siden deres sidste beregning, med 0,2 år. En 65-årig mand kan forvente af leve til 85,6 år; og kvinder, til 87,6 år. Den forventede udbetaling fra pensionsordningerne falder tilsvarende.

Mange andre rapporter forstærker billedet af at USA’s faldende sociale vilkår og helbredstilstand. En gennemgang fra Bloomberg i går (’Amerikanere går senere på pension, dør tidligere og er mere syge ind imellem’) bemærker, at, hvor én ud af fire amerikanere mellem 65 og 69 for 40 år siden stadig var i arbejde, så er næsten én ud af tre amerikanere i denne aldersgruppe i dag i arbejde.

Bladet Health Affairs rapporterer, at folk, der i dag nærmer sig 60, er måleligt mere syge end den samme aldersgruppe var for 10 til 15 år siden. De specifikke kriterier, som researchers ved Michigan Universitet anvendte, var aktiviteter i daglig livsførelse (ADL), som fastslår, om man selv kan vaske sig, gå på toilettet, klæde sig på, spise, gå osv. I dag har henved 12,5 % af mennesker ved den officielle pensionsalder på 66 år haft ADL-problemer, siden de var i slutningen af 50’erne; hvorimod, for 10-15 år siden, denne procent kun udgjorde 8,8 %, når mennesker nærmede sig 65-års grænsen.

På lignende måde viser målinger, at tilstedeværelsen af demens er stigende.

Alle disse målinger falder sammen med plagen med narkotiske midler (som indbefatter farmaceutiske medikamenter, f.eks. smertestillere), i et demobiliseret, demoraliseret samfund. Sundhedsfagligt personale rapporterer, at på trods af fremskridt inden for behandling af specifikke sygdomme, så er folk mere syge af tilstande, der er resultat af fedme og afhængighed, der alle er knyttet til depression og fortvivlelse.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*