Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kinas nye Månemission og Helium-3 på Månen til ubegrænset fusionskraft på Jorden

Kinas nye Månemission og Helium-3 på Månen til ubegrænset fusionskraft på Jorden
image_pdfimage_print

1. december 2020 — I forbindelse med Kinas landing af en sonde på Månen som har indsamlet underjordiske sten og jord fra overfladen, sendte Kinas TV-kanal CGTN følgende rapport:

Moderne videnskab har afsløret, at det meste af den energi, vi bruger i dag kommer fra sollys — kul og olie er i grunden et lager af gammelt sollys. Videnskabsmænd og ingeniører har forsøgt at bygge en lille sol på jorden i årtier. Og helium-3 er et fantastisk brændstof for at gøre det. Et hundrede tons helium-3 kan give os al den energi hele menneskeheden bruger på et år. Og der er måske en million tons helium-3 på Månen, fordi den sfære har meget mindre tyngdekraft en Jorden. Forstil at vi ikke behøver olie mere? Mange krige vil være overfløgdige og vi vil få den mest fredsommelige tid nogensinde. Er det ikke fantastisk? Og det er derfor, at vi skal fortsætte med at udforske Månen. Kinas internationale månelaboratorium kan være en god start.

Billede: Chang’e’5 T1 service module still in lunar orbit by StatelessPerson is licensed under CC BY NC SA 2.0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*