Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Mulige træk til at gendanne fornuften i amerikansk-kinesiske relationer

Mulige træk til at gendanne fornuften i amerikansk-kinesiske relationer
image_pdfimage_print

23. februar (EIRNS) — Den kinesiske udenrigsminister Wang Yi holdt mandag hovedtalen på ’Lanting Forum on Promoting Dialogue and Cooperation and Managing Differences' (Lanting Forum til at fremme dialog og samarbejde samt håndtere forskelle), der udelukkende fokuserede på forbindelserne mellem USA og Kina. Wang italesatte det presserende behov for en genaktivering af dialogen mellem verdens to største økonomier efter det katastrofale sammenbrud i forholdet under præsident Trumps anti-kinesiske regeringsmedlemmer, Pompeo, Wray, Navarro og andre. Dækningen af begivenheden i Global Times hæftede sig ved, at præsident Joe Biden ikke var "enig med allierede på G7-topmødet og München-sikkerhedskonferencen om at konfrontere Kina i fællesskab". Dette må være overraskende for de fleste amerikanere, da den vestlige presse kun rapporterede, at Biden gentog de almindelige klager over både Kina og Rusland og opfordrede de allierede til at arbejde sammen for at konfrontere dem. Det, der imidlertid ikke blev rapporteret fra Bidens tale i den vestlige presse, er følgende:

”Det handler ikke om at spille Øst og Vest ud mod hinanden. Det handler ikke om, at 'vi vil have konflikt'. Vi ønsker en fremtid, hvor alle nationer er i stand til frit at bestemme deres egen vej uden truslen om vold eller tvang. Vi kan og må ikke vende tilbage til den refleksmæssige modstand og de stive blokke under Den kolde Krig”.

Vil Biden være i stand til at gennemføre et sådant tilbagetog fra den britiske imperialistiske "del og hersk"-politik, der er drevet af britisk efterretningstjeneste og deres aktiver i det amerikanske efterretningssamfund, medierne og Kongressen? Den langt stærkere præsident, Donald Trump, der blev valgt på sit løfte om at være venner med Rusland og Kina og til at afslutte de "endeløse krige", blev grundigt forpurret i denne indsats af den overvældende magt af Wall Street og det militærindustrielle kompleks. Faktisk står vi på randen af global atomkrig på grund af dette 'McCarthy'-vanvid.

Men det faktum, at Biden kom med en sådan fornuftig udtalelse om supermagtsforhold, skal tages alvorligt, hvilket Kinas ledelse har gjort, alt imens vi organiserer den nødvendige støtte blandt befolkningen for at bringe dette resultat frem. Global Times noterede sig også, at Biden-administrationen har taget flere skridt til at vende Pompeos angreb på Kina og Kinas suveræne interesser, hvilken ændring også er blevet ignoreret af de etablerede medier (se nedenfor).

Den mest kritiske forhindring, der står i vejen for en sådan åbning for globalt samarbejde mellem verdens nationer for at tackle civilisationens flerstrengede krise, er, at Joe Biden og hele hans team af kontrollører ivrigt har godkendt den folkemorderiske 'Green New Deal', en politik for at tvinge regeringer til at give afkald på deres suverænitet over deres økonomier til den internationale bankvirksomhed – dvs. til selve det britiske imperium. Som det er grundigt dokumenteret i EIR's særlige rapport, 'The Great Leap Backward — LaRouche Exposes the Green New Deal', (Det store spring tilbage – LaRouche afslører Den grønne nye Klimaplan) tager centralbankerne og de private megabanker og non-banker magten over suveræne økonomier, ved at bestemme hvilke virksomheder der skal have tilladelse til at opnå kredit, ikke baseret på den potentielle produktivitet og rentabilitet af et selskabs økonomiske virksomhed, men snarere på det kulstof, der udledes i processen, baseret på den falske pseudovidenskab om menneskeskabte klimaændringer. Biden agter ikke at opgive denne folkemorderiske plan, men den politiske krise i USA har nået et sådant punkt, at de traditionelle institutioner, inklusive begge politiske partier, smuldrer, ligesom den vestlige finansboble har nået dets bristepunkt. Mennesker af alle politiske og sociale lag, af alle racer og nationaliteter, står nu over for den forsætlige ødelæggelse af selve ideen om fremskridt, både i USA og i Europa, under "Great Reset"-diktaterne fra bankfolkenes kartel, centreret omkring ’World Economic Forum’, med prins Charles som deres offentlige frontfigur til støtte for malthusiansk affolkning.

Der ligger en hæslig ironi i selvdestruktionen af videnskabelige økonomier på Jorden, mens tre nationer er i kredsløb omkring Mars og fastholder løftet om menneskehedens potentiale til at være borgere i solsystemet og endda i galaksen. Man kan ikke komme til Mars med vindmøller. Man kan ikke engang opretholde den nuværende verdensbefolkning med vindmøller. 'Green New Deals Chicken Littles', klimatosser, må se til Texas for at erfare, hvad deres fantasier vil bringe til hele Amerika og verden.

På lørdag sponsorerer Schiller Instituttet dets andet rundbordsforum, om faren for at anti-Kina- og anti-Rusland-hysteriet fører til krig, og om det lige så dødbringende udfald af 'Green New Deal'. Tilmeld dig her, og mobiliser dine venner og naboer til at deltage. https://schillerinstitute.nationbuilder.com/20210227-roundtable-event

 

Billede: Wang Yi. Credits: Cancillería del Ecuador from Ecuador, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*