Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

’Modsætningernes sammenfald’ – den eneste modgift imod krig

’Modsætningernes sammenfald’ – den eneste modgift imod krig
image_pdfimage_print

7. april (EIRNS) – Den gamle, makabre vittighed lyder: "Ved du hvordan man laver ukrainsk kyllingesuppe? Man lægger en flok ukrainere i en gryde, og derefter fodrer man kyllingerne med dem". Under illusionen om at NATO, anno 2021, ikke vil opføre sig som Atlanterhavsalliancen i 1956 i tilfældet Ungarn, placerer Ukraines præsident Volodymyr Zelensky, muligvis ubevidst, Ukraine i en stor, dampende gryde, der bliver varmere for hvert minut. Ikke at NATO nu i det hele taget har nogen eksistensberettigelse: Når alt kommer til alt, må selv den mest inkarnerede geopolitiker indrømme, at Atlanterhavet ligger langt fra Sortehavet.

Russiske embedsmænd har med noget nær sympati observeret, at Zelensky muligvis ikke engang har kontrol over de skøre elementer i det ukrainske militær, der nu bomber landsbyer nær Donetsk. Senator Vladimir Jabarov, første næstformand for 'Federation Council's International Affairs Committee', sagde til TASS: "Hvis (Zelensky) mener, at NATO agter at komme til hans forsvar såfremt han går i konflikt med Rusland, tager han meget fejl. Lad ham foretage et telefonopkald til [Georgiens tidligere præsident Mikheil] Saakashvili og bede ham om råd. Han vil fortælle ham, hvordan det kommer til at foregå".

Ruslands præsident Vladimir Putin gjorde i en telefondiskussion Ruslands stilling klar, ikke alene over for Angela Merkel og Frankrigs Emmanuel Macron; Putin afholdt også et telefonmøde med Jair Bolsonaro fra Brasilien…

Uanset hvad de ellers diskuterede, er de to præsidenter kendt for at have beskæftiget sig med den type "vaccinediplomati", som Schiller Instituttets Komité for Modsætningernes Sammenfald har opfordret til. Den brasilianske corona-katastrofe, der hidtil er blevet behandlet af præsident Bolsonaro på samme måde, som den dødsdømte prins Prospero "trodsede smitten" i Edgar A. Poes The Masque of the Red Death, kan være den største enkeltstående krise i nationens historie – indtil videre. Men aksiomer bliver også ofre for plager. En ny vej fremad er påkrævet og tilgængelig.

I går talte Kinas Xi Jinping med Tysklands Angela Merkel om sin økonomiske udviklingsvision. Han fremkaldte hendes erklærede intention om, at styrkelse af dialogen mellem EU og Kina er gavnlig for verden. Merkel sagde, at Tyskland er villig til at spille en positiv rolle i denne henseende. Kinas støtte til El Salvador ved at sende mere end 2 millioner doser vaccine til denne nation med 6,4 millioner indbyggere, og dets samarbejde med Cuba om oprettelse af PanCorona-vaccinen, en af ​​fem der nu arbejdes på i denne "terrorist"-nation med 11 millioner indbyggere, er endnu et eksempel på, at Rusland og Kina gør i Sydamerika, hvad USA, i billedet af Kennedys Alliance for Fremskridt (Alliance for Progress) og FDR’s Gode Nabo-politik (Good Neighbor policy), kunne have været forventet at gøre.

Potentialet for en verdensomspændende anti-malthusiansk alliance spiller også ind i forbindelse med Indiens minister for ny og vedvarende energi, Raj Kumar Singhs, nylige forsvar af det afrikanske kontinent den 31. marts: "Der er 800 millioner afrikanske mennesker, der ikke har adgang til elektricitet. Vi (Indien) vil opnå det, der skal opnås, fordi vi får investeringer. Hvad med disse (afrikanske) lande?… Disse lande vil udvikle sig, og det vil kræve mere stål, og det vil de fremstille; det vil kræve mere cement, og det vil de fremstille… Og det kan ikke stoppes… De vil også bygge skyskrabere. De ønsker også en høj levestandard for deres befolkning". Hans udtalelser var en gentagelse af Fred Wills ord på Schiller Instituttets New Bretton Woods-konference i 1988 om forhåbningerne hos den oprindelige Bevægelse af alliancefrie Lande fra 1955, hvor Indien indtog en ledende rolle: ”Vi troede dengang, og det gør vi stadig, at livet er den grundlæggende essens ved naturlige processer. Liv skal opstå, liv skal overleve, liv skal vokse, livet skal udvikle sig. Dengang som nu er jeg sikker på, at grundvilkårene vor nuværende eksistens er uacceptable".

Fra Schweiz advarede Marc Chesney, leder af bank- og finansafdelingerne ved Zürich Universitet, om et kommende sammenbrud af det finansielle system, og opfordrede til genindførelse af bankseparation. Selv det schweiziske BNP er nu pantsat 26.000 gange på derivatmarkederne. "Hvordan kan man tro, at bankkunder i Schweiz kan stå inde for risici på 26.000 gange bruttonationalproduktet?" Chesney påpegede også, at hen ved to gange den ​​finansielle likviditet, der hver dag strømmer i hænderne på Amazons Jeff Bezos, cirkulerer blandt 1,3 milliarder afrikanere i den samme 24-timers periode. Ikke reel velstand, sandt nok, men alligevel en manifestation af den sande imperialistiske/koloniale karakter af den finansielle 'Great Reset'. Der kan og må organiseres billioner af $ i produktiv kredit til den fysiske produktion, hvilket er nødvendig for hurtigt at sammensætte en flerstrenget global sundhedsplatform, samt dens pendant i form af vand-, kraft- og transportstøtte, hvorved det bliver muligt at overvinde de nuværende sygdomsudbrud, herunder nye varianter.

Præsidenter og repræsentanter for Rusland, Kina og Indien har alle forfægtet suverænitet og fornuft i den sidste uge. Hvor er USA i alt dette? Der må ske en ændring i de fremherskende aksiomer. Umiddelbart er der to måder at angribe dette på. For det første må vi intensivere kampagnen for at udrulle oberst Richard Blacks modige "anklage" med hensyn til det amerikanske militærs samarbejde om ødelæggelsen af Syrien gennem krig mod civilbefolkning, også kaldet "sanktioner". Kardinal Zenaris fulde erklæring er tilgængelig via 'Vatican News', og vi bør fortsætte med at indsamle erklæringer om støtte hertil. For det andet vil en hurtig, målrettet distribution af LaRouche-Organisationens pjece, ”Det store spring tilbage”, de kommende dage, inden Bidens uformelle drøftelser den 22.-23. april på 'Earth Day’, kunne katalysere en seismisk reaktion i dette land på svindlen med klimaforandringer, som ingen mistænker nu.

Ikke at "LaRouche-effekten" vil "toppe" og derefter falde efter den 22. april. Hensigten er snarere at fremkalde en intensiverende proces med bevidst afvisning af den anti-russisiske/kinesiske propagandamaskine, der drives gennem den britiske 'Joint Threat Research Intelligence Group' (JTRIG) – en førhen hemmeligholdt enhed fra efterretningsbureauet 'Government Communications Headquarters' (GCHQ) – og dens juniorpartner, Global Engagement Center (GEC), der ved hjælp af opdaterede metoder fra Tavistock Instituttet har taget sigte på enhver organisation samt adskillige enkeltpersoner, som udgør en trussel mod den globale dagsorden for affolkning, herunder LaRouche-Organisationen. De sidste ord i LaRouches essay, "Videnskaben om det menneskelige sind", formulerer bedst vores øjeblikkelige udfordring: "Mental sundhed er ligesom videnskabelig opdagelse altid polemisk i karakter. Sandheden eksisterer kun i form af polemik mod ondskab og falskhed".

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*