Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Fejr ændringen hen imod udvikling; forpligt jer til at besejre dens fjender

Fejr ændringen hen imod udvikling; forpligt jer til at besejre dens fjender
image_pdfimage_print

Den 25. august 2023 (EIRNS) – Som det nogle gange sker, som ved forsyn, mødes det personlige og det historiske i et stort glædens øjeblik. I dag er det en særlig fødselsdag for Schiller Instituttets grundlægger og leder, Helga Zepp-LaRouche, som afslutter en uge med betydningsfulde begivenheder, der bevæger verden i retning af økonomisk udvikling, retfærdighed og fred, som hun har kæmpet for hele sit liv sammen med sin mand, Lyndon LaRouche.

I denne uge mødtes de fem BRIKS-lande i Sydafrika (22.-24. august) og føjede seks nye medlemslande (Egypten, Etiopien, Iran, Saudi-Arabien, De forenede arabiske Emirater og Argentina) til deres rækker af engagement i global forbedring. Dette skal udelukkende ses som begyndelsen på en ny fase i det internationale samarbejde. Et udtryk for dette er den institutionelle forpligtelse, der blev indgået på BRIKS Plus-mødet den 24. august af andre sammenslutninger til at samarbejde med det ekspanderende BRIKS om økonomisk og omfattende udvikling. Den nuværende formand for ASEAN, den indonesiske præsident Joko (“Jokowi”) Widodo, deltog personligt i BRIKS-møderne og talte om de gensidige fordele ved BRIKS-ASEAN-samarbejdet. Han aflagde også et statsbesøg i afrikanske lande – hans første som præsident – i Mozambique, Tanzania og Kenya for at diskutere handel og andre planer. Præsident Kassym-Jomart Tokayev fra Kasakhstan, den nuværende formand for Shanghai Cooperation Organization (SCO), talte til BRIKS-Plus-mødet via video og nævnte forskellige muligheder for samarbejde mellem SCO og BRIKS-Plus, herunder Kasakhstans deltagelse i SCO’s “Digital Silk Road”-begivenhed i 2024.

I en dramatisk bekræftelse af BRIKS-processen landede Indien et rumfartøj på Månen den 23. august, en præstation der er i hele menneskehedens interesse, som premierminister Narendra Modi understregede få minutter efter landingen. Tidligere på ugen mislykkedes Ruslands mission om at lande på Månen, men Ruslands genoplivning af sit måne- og rumprogram er i sig selv en succes og en fordel for hele menneskeheden. I går aftes leverede det robotstyrede russiske Progress-rumskib næsten tre tons forsyninger til Den Internationale Rumstation (ISS), efter planen og i henhold til målet. I dag blev det meddelt, at USA og Rusland, på trods af alle konflikterne, er blevet enige om, at der vil være en ekstra flyvning for en amerikansk astronaut ombord på det russiske Soyuz MS-rumfartøj som en del af den løbende gensidige deling af personale på ISS-ture.

Som en enestående indikator for en epokegørende forandring har verden nu den fulde og hurtige industrialisering af hele det afrikanske kontinent på dagsordenen. Det omfatter hele spektret af aktiviteter fra avanceret produktion til selvforsyning med fødevarer, højteknologisk energi og videnskabelig forskning. I går var den sydafrikanske præsident Cyril Ramaphosa og den kinesiske præsident Xi Jinping sammen værter for dialogen mellem lederne i Kina og Afrika. Præsident Ramaphosa understregede vigtigheden af infrastruktur. Præsident Xi holdt en tale med titlen: “Sammen om at fremme modernisering for at skabe en stor fremtid for Kina og Afrika”. Han præsenterede detaljer inden for tre moderniseringsområder – industrialisering, landbrugsproduktion og en mobilisering af “talent”. Xi bekendtgjorde store nye programmer, såsom at invitere 20.000 regeringsledere og andre ledere til Kina til workshops og træne 10.000 mennesker i tekniske færdigheder.

Lederdialogen mellem Kina og Afrika kommer i hælene på topmødet mellem Rusland og Afrika i Sankt Petersborg, som fokuserede på økonomisk vækst. I denne uge gentog præsident Vladimir Putin de vigtigste forpligtelser til udvikling i en videotale til BRIKS Plus-mødet i går. Han kaldte Afrika for en “prioriteret partner” og sagde: “Rusland er i øjeblikket involveret i mere end 30 lovende energiprojekter i Afrika på forskellige udviklingsstadier. Vi er aktive i 16 lande. For eksempel er Rosatom i gang med at bygge Dabaa-atomkraftværket i Egypten. Den samlede kapacitet for de energiprojekter, vi støtter, er omkring 3,7 gigawatt.

Komponenter og udkast til denne fremgangsmåde er blevet fremlagt i årtier af Lyndon LaRouche og Helga Zepp-LaRouche, især begyndende med bogen The Industrialization of Africa: Fusion Energy Foundation i 1980 (New York: Campaigner Publications, 1980). I 2017 udgav Schiller Instituttet en særlig rapport, “Udvidelse af den ye Silkevej til Vestasien og Afrika: En vision om økonomisk renæssance” af Hussein Askary og Jason Ross.

Det frygtelige paradoks, vi står over for i dette øjeblik, er, at med denne nuværende bølge af fremdrift for realiseringen af verdensudvikling kommer en øget fare fra menneskehedens fjender, der optrapper deres provokationer og konflikter til det punkt, hvor de udløser atomar udslettelse.

Denne trussel var en del af den vurdering, som Zepp-LaRouche i dag gav på et arbejdsmøde i International Peace Coalition (IPC), der diskuterede, hvordan man kan ekspandere kraftfuldt over for faren. Den internationale online-konference den 9. september, arrangeret af Schiller Instituttet, er en vigtig del af den kommende aktionskalender, som også omfatter aktiviteter den 21. september, den International Fredsdag. En stærk opfordring til handling kommer fra filmen “8:15 Hiroshima: From Father to Daughter”, som bliver vist på PBS TV og vil blive vist på dagens IPC-møde. Se traileren: https://www.815documentary.com/

Det er med de bedste fødselsdagsønsker til Helga Zepp-LaRouche, at vi forpligter os til at gøre en ende på de rædsler, menneskeheden står over for, og indlede en ny æra til alles fælles bedste. En smuk fødselsdagshilsen blev i dag sendt af Sergej Glazyev fra Det Russiske Videnskabsakademi på hans Telegram-kanal:

“Kære Helga LaRouche, jeg er glad for at kunne lykønske dig med dette vidunderlige jubilæum! Du bringer godt til verden og en forståelse af den langsigtede fremtidige udvikling! Dine ideer efterspørges i dag af den progressive del af menneskeheden! De er ved at komme til live i den eurasiske økonomiske integration, (EAEU), Bælte- og Vej-Initiativet og skabelsen af et større eurasisk partnerskab. Konceptet om en eurasisk bro, som du fremsatte for mange år siden, er blevet meget relevant i dag og inspirerer os til at skabe et moderne struktureret infrastrukturnetværk for Eurasien.

“Du er blevet en værdig efterfølger til din geniale mand, vor tids store tænker, Lyndon LaRouche. Du fortsætter med succes hans sag: Overgangen til en fysisk økonomi og opbygningen af samfundets produktive kræfter baseret på avancerede teknologier. For et kvart århundrede siden forudsagde Lyndon finansboblens kollaps og ødelæggelsen af det spekulative globale finanssystem. Nu er hans forudsigelser ved at gå i opfyldelse, og du foreslår en vej ud af dødvandet med stigende anarki, baseret på hans ideer om at omlægge den økonomiske politik til udvikling af den reelle sektor.

“Må Gud give dig et godt helbred, nye kreative succeser og realiseringen af dine forslag, som menneskeheden har et påtrængende behov for!” (https://t.me/glazieview/3922)

Fodnote: Sergej Glazyev er en mangeårig samarbejdspartner med LaRouche-bevægelsen. For eksempel har EIR udgivet en engelsk oversættelse af hans bog, Genocide: Russia and the New World Order i 1999.

Foto: CCO

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*