Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

FN-undersøgelse afviser Israels anklager mod hjælpeorganisationen UNRWA

FN-undersøgelse afviser Israels anklager mod hjælpeorganisationen UNRWA
image_pdfimage_print

Den 22. april 2024 (EIRNS) — FN’s undersøgelse, der siden 5. februar har været ledet af den tidligere franske udenrigsminister Catherine Colonna, har ikke fundet noget grundlag for Israels anklager mod UNRWA (FN’s hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge), rapporterede {Times of Israel}. Israel havde anklaget UNRWA for at være fatalt påvirket af Hamas-terrorister. De udsendte disse anklager den 26. januar, få timer efter at Den Internationale Domstol havde afsagt sin forventede kendelse om, at Sydafrika havde godtgjort, at Israel sandsynligvis var involveret i folkedrab på palæstinensere i Gaza; så mistanken var allerede på det tidspunkt, at der måske ikke var mange beviser for Israels påstande. Hvad værre er, uanset de tvivlsomme israelske påstande, har forskellige vestlige lande i de sidste tre måneder afbrudt deres økonomiske støtte til det primære organ, der forsøger at holde 1,4 millioner palæstinensiske flygtninge i Gaza i live, plus millioner andre på Vestbredden, i Jordan, Libanon, Syrien og andre steder. Tilsyneladende har Israel kun gjort en beskeden eller slet ingen indsats for at retfærdiggøre nogen af deres påstande.

I “Independent Review of Mechanisms and Procedures To Ensure Adherence by UNRWA to the Humanitarian Principle of Neutrality”, dateret 20. april 2024, står der, at Israel ikke har fremlagt beviser for påstande om, at UNRWA-medarbejdere i Gaza har forbindelser til terrororganisationer. Deres sammenfatning er offentliggjort i dag, men {The Guardian} rapporterede fra en kopi af resultaterne, som de havde fået. I {Times of Israel}s dækning blev det bemærket, at Israel havde påstået, at mindst 12 ansatte i FN’s organ for palæstinensiske flygtninge var direkte involveret i de grusomheder, som Hamas begik mod Israel den 7. oktober; yderligere 30 assisterede eller faciliterede disse forbrydelser; og så meget som 12% af organisationens personale var tilknyttet terrororganisationer.

Colonna-rapporten påpegede, at Israel modtager en regelmæssigt opdateret liste over UNRWA’s ansatte for at kunne kontrollere dem, men at Israel ikke har rejst bekymring over for UNRWA eller FN om nogen navne, der er dukket op på listen siden 2011! Og videre: “Israel har offentligt hævdet, at et betydeligt antal af UNRWA’s ansatte er medlemmer af terrororganisationer. Israel har dog endnu ikke fremlagt beviser for dette.”

Gennemgangen finder, at “UNRWA er uerstattelig og uundværlig for palæstinensernes menneskelige og økonomiske udvikling. Desuden betragter mange UNRWA som en humanitær livline”i Gaza, Jordan, Libanon, Syrien og på Vestbredden. Den fandt, at UNRWA allerede har en omfattende screeningsproces på plads for at “sikre overholdelse af de humanitære principper”, og at UNRWA endda “har en mere udviklet tilgang til neutralitet end andre lignende FN- eller NGO-enheder.”

FN’s generalsekretær, António Guterres, hilste ifølge sin talsmand, Stéphane Dujarric, i dag rapporten velkommen. Dujarric sagde: “Han har aftalt med [UNRWA’s] generalkommissær, Philippe Lazzarini, at UNRWA, med generalsekretærens støtte, vil udarbejde en handlingsplan for at gennemføre anbefalingerne. Fremover appellerer generalsekretæren til alle interessenter om aktivt at støtte UNRWA, da det er en livline for palæstinensiske flygtninge i regionen.”

Jordans udenrigsminister: Israels angreb på Rafah vil føre til en massakre

Den 22. april 2024 (EIRNS)–Jordans vicepremierminister og udenrigsminister, Ayman Safadi, sagde i går til CNN, at hvis Israel angriber Rafah, vil det medføre en massakre, og det bør forhindres. “Dette angreb bør forhindres uanset hvad. Det vil udelukkende føre til en massakre, når man tænker på koncentrationen af mennesker og den allerede elendige virkelighed, som krigen mod Gaza har skabt. Desværre tyder alle udtalelser fra Israel på, at Netanyahu vil fortsætte med den krig. “Det ser ud til, at Netanyahu sender alle signaler om, at han vil angribe Rafah,” udtalte han [ifølge TASS] (https://tass.com/world/1778585).

Foto: UN TV

    0 Kommentarer

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    *