Afrika er en naturlig partner i Kinas Maritime Silkevej

Afrika er en naturlig partner i Kinas Maritime Silkevej
image_pdfimage_print

29. jan., 2018 – »Det afrikanske kontinent var en del af den gamle, maritime Silkevej og er nu i en god position til at blive Kinas naturlige partner«, sagde He Wenping, dirktør for afrikastudier ved det Kinesiske Akademi for Samfundsvidenskaber, med en fremstilling af Bælte & Vejs aktiviteter i Afrika på sidelinjen af det netop afsluttede topmøde i den Afrikanske Union.

He Wenping var en af hovedtalerne på Schiller Instituttets internationale konference i Bad Soden nær Frankfurt, Tyskland, der fandt sted 25.-26. nov., 2017.

Alene i Sydafrika er der flere end 300 kinesiske foretagender, af hvilke halvdelen er store og mellemstore virksomheder, der investerer $13 mia. i elektronik, biler, infrastruktur til finansiel informationsnetværk og konstruktionsteknologi, lyder en rapport, der er sammensat af den Sydafrikansk-kinesiske Økonomi- og Handelssammenslutning i 2016.

På trods af bekymringer, frustrationer og udfordringer, der kommer fra uventede besværligheder, misforståelser og kulturelle konflikter, så accelererer Kina fremgangen i sit generelle samarbejde med Afrika, fortsatte He Wenping. Det forventes at skabe et godt eksempel på intensiveret, regionalt samarbejde for de hidtil modstræbende, vestlige lande. »BVI fortjener at blive en platform for de overordnede udvekslinger og det intensiverede samarbejde mellem Kina og verden«, fremsatte hun.

(He Wenpings tale på Schiller Instituttets konference kan høres / læses (engelsk) her: http://newparadigm.schillerinstitute.com/media/president-xis-perspective-year-2050-perspective-african-development/)

Foto: He Wenping (venstre) sammen med Schiller Instituttets stifter og præsident, Helga Zepp-LaRouche (højre); i midten Jason Ross fra Schiller Institute i USA, på konferencen i Bad Soden, Tyskland, 25.-26. nov., 2017.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*