USA: Gør Glass-Steagall til Landets Lov

USA: Gør Glass-Steagall til Landets Lov
image_pdfimage_print

7. juni, 2016 – I en lang artikel, der blev udgivet 6. juni af www.thefalingdarkness.com, foreslår den tidligere regeringsembedsmand under Ronald Reagan, David Stockmann, en ”Super Glass-Steagall” som eneste måde at løse den finansielle katastrofe, der eksisterer i USA i dag.

Han understreger, at, hvis Kongressen havde været seriøs omkring at ændre det system, der var årsag til finanskrakket i 2008, ”ville den overhovedet ikke have befattet sig med Dodd-Frank-loven – og lovens uforståelige 1700 siders lovgivningsmæssige, bagatelagtige spidsfindigheder”.

I stedet, fastslår Stockmann, burde den have ”taget fat om problemets rod og vedtaget en Super Glass-Steagall, der ville have sparket de Wall Street-baserede spekulationshuse helt ud af FDIC[1]”. Wall Streets gigantiske spekulationsmonstre, hævder han, har i årtier misbrugt og taget indskydergaranti til indtægt for sig selv, og indskydergarantien står nu som en ”enorm perversion af, hvad den oprindelige hensigt var … helt tilbage til de mørke stunder i 1934”.

Stockmann beskriver meget detaljeret For-store-til-at-lade-gå-ned-bankernes forbrydelser og påpeger, at under hans foreslåede Super Glass-Steagall, ville de finansielle enheder, der ønsker at fortsætte med deres kasinopraksis, derivathandel osv., gøre det på det frie marked og synke eller svømme uden beskyttelse. Ingen Multi-billion-bailout, eller TARP.[2]

”Genindfør Glass/Steagall-loven” lyder titlen på et udlæg fra 6. juni på Golden Eagle investorers nyhedsbrev, der fremfører, at ”såkaldt finansiel åbenhed” – afregulering – har forhøjet odds’ene for et krak og forøget uligheden. Med en klage over de finansinstrumenter, som storbankerne bruger ”imod os folk”, advarer forfatteren om, at den eneste måde at løse dette på, er ”at genindsætte Glass/Steagall-loven som Landets Lov”. I øvrigt har hverken politikere eller centralbanker nogen anelse om, hvad man skal gøre ved den forværrende økonomi eller den ”finansielle tilstand for folk, byer, (del)-stater og lande i hele verden”.

 

 


[1] Federal Deposit Insurance Corporation (svarende til Statens Indskudsgarantifond i Danmark)

 

[2] Troubled Asset Relief Program

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*