Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA’s udenrigsminister Mattis: USA involveret i
planlægning af luftangreb i saudiernes krig i Yemen

USA’s udenrigsminister Mattis: USA involveret i
planlægning af luftangreb i saudiernes krig i Yemen
image_pdfimage_print

30. marts, 2018 – To uger efter, at gen. Joseph Votel, øverstbefalende for USA’s centralkommando, til Senatskomiteen for bevæbnede styrker sagde, at USA’s militær ikke rigtig ved, hvad saudierne gør med den militære støtte, som USA yder til saudiernes krig i Yemen, fortalte forsvarsminister Mattis reportere en anden historie. Den 27. marts indikerede Mattis klart, at USA er dybt involveret i planlægningen af de saudiske luftangreb. »Når vi udfører planlægning, viser vi dem, hvordan man har det, vi kalder ikkeangrebszoner. Det er steder, hvor, fordi der er skoler eller hospitaler – men det er lettere sagt end gjort, at sige, ’OK, her er en skole eller et hospital; tegn nu en cirkel rundt om det på kortet’«. Så skal det op i flyvemaskinen. Nu skal de mennesker, der beordrer angreb, være opmærksomme. Undertiden føjer man til dem; man har fundet et nyt sted, man ikke havde på kortet før«, sagde han. »Så det er en ret dramatisk form for administration af krigsskuepladsen.« Han indikerede desuden, at USA har officerer, der er involveret i beslutningsprocessen helt frem til det punkt, hvor piloten er klar til at bombe et mål.

Den iranske udenrigsminister Mohamed Javad Zarif responderede i går på dette med meget stærk kritik. »Det er officielt: At levere bomber, mål og brændselspåfyldning af de saudiske fly er tilsyneladende ikke nok. Nu proklamerer USA, at det også ’udfører planlægningen’ i krigen mod Yemen. USA’s medskyldighed i verdens største, humanitære katastrofe ubegribelig«, tweetede han.

Foto: USA’s forsvarsminister Jim Mattis hilser på den saudiske general og chef for generalstaben, Abdulrahman bin Saleh al-Banyan, på King Salman Luftbasen, Saudi-Arabien, 18. april, 2017.

1 Kommentar

  1. vagn 6 år siden

    Ja hvilke magt er værst til at bombardere civile og give militære mål skylden, kristendom er det ikke. Jo USA hjælper skurkerne Saudierne, krigsforbryderne med tårnene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*