Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Om faren for atomkrig: Tag bladet fra munden, før det er for sent

Om faren for atomkrig: Tag bladet fra munden, før det er for sent
image_pdfimage_print

Den 15. dec. 2022 (EIRNS) – Verden befinder sig fortsat i farlige og optrappende omstændigheder i retning af atomkrig. Med en rækkevidde bestående af 2.000 atomsprænghoveder, der er klar til affyring med kort varsel i Nordamerika og Eurasien, forsøger den vanvittige fraktion af høge i det globale NATO at indføre en fuldstændig mørklægning af kendskabet til denne virkelighed og af enhver stemme, der slår alarm mod den. Men vi kan bryde ud af krisen.

Der er iværksat hasteinitiativer. I dag kom Schiller Instituttets grundlægger og leder, Helga Zepp-LaRouche, med en erklæring om en nødsituation i sin ugentlige webcast: “Om faren for atomkrig: Hvis der ikke er nogen stemmer, der taler åbent, kan det snart være for sent!” (https://schillerinstitute.com/blog/2022/12/15/webcast-on-the-danger-of-nuclear-war-if-there-are-no-voices-speaking-out-it-may-soon-be-too-late/ )

Oberst Richard H. Black (pensioneret) har indspillet videobudskabet den 14. december: “Vil NATO fremprovokere tredje verdenskrig med Rusland?”

Den 17. december, på lørdag, vil EIR News Service afholde et nødsymposium med titlen: “Peace On Earth, or Humanity’s Doom? The Case for Negotiations”, med mange strategiske tænkere og specialister, der vil konferere om yderligere tiltag. (https://laroucheorganization.com/article/2022/12/14/eir-symposium-december-17-11am-est )

I dag kom der et vigtigt eksempel på den form for ægte diplomati, der kan trække verden tilbage fra katastrofens afgrund. Der fandt en udveksling sted mellem Vatikanet og den russiske nation til gensidig fordel for alle. Vatikanet fremsatte en formel undskyldning for uheldige kommentarer om Rusland i et interview i november, og den russiske regering anerkendte straks denne anmodning.

Fra Rom: “Vatikanets statssekretariat undskylder over for den russiske part. Vatikanet har den største respekt for alle folk i Rusland, deres værdighed, tro og kultur, såvel som for andre lande og folk i verden.”

Fra Moskva svarede udenrigsministeriets talskvinde Maria Zakharova: “Evnen til at indrømme sine fejl er stadig mere sjælden i nutidig international kommunikation. Denne situation viser, at bag Vatikanets opfordringer til dialog findes evnen til at føre en sådan dialog og til at lytte til samtalepartnerne. Jeg kan allerede nu bekræfte, at denne tilgang vækker oprigtig respekt. Vi mener, at denne hændelse er overstået, og vi håber, at vi kan fortsætte et konstruktivt samarbejde med Vatikanet.”

Vatikanet gentog den 12. december pavens tilbud om at være vært for forhandlinger om at afslutte krigshandlingerne i Ukraine. Derefter talte Vatikanets kontor i statssekretariatet den 13. december om behovet for en tilbagevenden til “Helsinki-ånden”, med henvisning til diplomatiet i forbindelse med Helsinki-aftalerne fra 1975 om mekanismer til at sikre fortsat fred.

Dette er i øvrigt essensen af ånden fra den Westfalske Fred fra det 17. århundrede i praksis. Det er bestemt ikke udelukkende et “antikrigs”-eksempel, men selve indholdet af denne tilgang – at aktivt søge at tjene menneskehedens fælles interesser – der afspejles i de ti principper for dialog, som Helga Zepp-LaRouche foreslog den 22. november, og som kan diskuteres overalt.

Den samme tilgang fremgår tydeligt af den tale, som Kinas præsident Xi Jinping i dag afholdt via video ved åbningen af det tre dage lange ministermøde på højt plan til afslutning af COP15-topmødet om biodiversitet i Montreal. Han tilsidesatte konferencens præmisser om, at mennesket skader naturen, ved at indlede sin korte erklæring med princippet om, at menneskehedens udvikling og et “harmonisk økosystem går hånd i hånd”. Han sagde, at vi kan “udnytte det Globale Udviklingsinitiativ til at skabe store fordele for alle….”

COP15/Konventionen om biodiversitet har været et parallelt spor til COP27/Konventionen om klimaet siden verdenstopmødet i Rio de Janeiro i 1992 for at fremme den neokolonialistiske idé om, at menneskeheden ødelægger jorden på grund af overbefolkning og aktivitet. Tiden er for længst inde til at gøre op med denne undergravende, antividenskabelige holdning.

Hvis vi i tide skaber et brud med truslen om atomar udslettelse, åbner vi samtidig vejen for en fælles indsats til en hidtil uset udvikling for menneskeheden – grundlaget for fred.

Helga-Zepp LaRouche sagde i sit nødbudskab i dag: “Hvis der ikke er nogen stemmer, der på fornuftig vis taler for at bevare livsmulighederne, er det på forhånd givet, at det før eller senere vil være for sent! Lige nu er vi et skridt fra udslettelse….

Så mød op på lørdag” – til det hasteindkaldte EIR-symposium “Fred på jorden eller menneskehedens undergang- argumenter for forhandlinger” – “og prøv for alvor at vække dine naboer, dine venner og dine kolleger, for hvis det ikke lykkes os at gøre det, kan det meget snart en skønne dag være for sent”. (https://laroucheorganization.com/article/2022/12/14/eir-symposium-december-17-11am-est )

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*