Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Vil der ske et gennembrud for diplomatiet?

Vil der ske et gennembrud for diplomatiet?
image_pdfimage_print

Den 5. dec. 2022 (EIRNS) – Selv mens Victoria Nuland (planlæggeren af kuppet i 2014) stormer til Kiev for at fremme en ubarmhjertig kamp mod Rusland, snarere end nogen form for forhandling, og mens ukrainske embedsmænd stiller betingelser for forhandlinger, der effektivt fuldstændigt udelukker diskussioner med Rusland, er der voksende kræfter i hele verden, der modsætter sig USA’s, Storbritanniens og NATO’s hensigt om at knuse Rusland og Kina. Men vil disse kræfter finde den nødvendige organisering og ledelse til at fremtvinge et paradigmeskifte?

De seneste begivenheder tyder på, at dette er en tid for store forandringer:

Elon Musk gør rent i Twitters beskidte,”augeiasiske” stalde, ved gennem journalister at offentliggøre samarbejdet bag kulisserne med regerings- og politiske embedsmænd for at træffe afgørelser om mådeholdenhed, herunder op til valget i USA i 2020. Hvis en sådan koordinering ikke er indblanding i valget, sagde Musk, så ved han ikke, hvad der er det. Den proces, han har sat i gang, kan spille en vigtig rolle i frigørelsen af den velovervejede tankegang, og modvirke tendensen til stigende censur under dække af at afsløre (endog på forhånd) det der kaldes “misinformation”.

At den franske præsident Emmanuel Macrons lunkne forslag om støtte til Ruslands sikkerhedsinteresser blev mødt med et ramaskrig af modstand fra ukrainske embedsmænd afspejler ikke styrken af den ukrainske position, men hvorledes dens opretholdelse afhænger af at forhindre diskussion af situationen i området.

I Kina blev protesterne mod COVID-foranstaltningerne offentliggjort af vestlige medier som værende muligvis et varsel om præsident Xi Jinpings undergang. Men Kina har blot foretaget en fornuftig opdatering af sine COVID-foranstaltninger i samarbejde med sundhedseksperter og ledere af tænketanke.

I mellemtiden viser den kaotiske situation i USA’s politiske diskurs, at der er behov for en ledelseskvalitet, som ellers mangler hos offentlige personligheder “fra gængse rækker”.

Menneskehedens fælles mål ses i den ceremonielle start på opførelsen af “Square Kilometer Array-teleskopet” den 5. december og den 207 sekunder lange affyring af Artemis’ Orion-kapsel kun 126 km. fra Månen, hvilket sætter den på kursen til at vende tilbage til Jorden i løbet af næste uge.

Men den kvalitet af drøftelserne, der er nødvendig for at skænke verden en fred præget af bekæmpelse af fattigdom, infrastruktur og økonomisk fremgang samt kulturel forbedring – den eneste mulige form for fred i dag – leveres fortsat af LaRouche-bevægelsen, og er senest illustreret i de ti principper for en ny verdensarkitektur, som Helga Zepp-LaRouche har fremlagt til videre diskussion. (https://laroucheorganization.com/article/2022/11/24/ten-principles-new-international-security-and-development-architecture )

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*