Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

’Genstart’ post-pandemisk økonomi? Kun et Nyt Paradigme kan lykkes 

’Genstart’ post-pandemisk økonomi? Kun et Nyt Paradigme kan lykkes 
image_pdfimage_print

Den 8. april (EIRNS)—Midt i både kvaler og kamp, i forbindelse med COVID-19, lyder der en klar røst, om at et nyt paradigme er tiltrængt, og vil bidrage til at etablere økonomisk aktivitet på det niveau og med de principper, der er nødvendige for at menneskeheden kan lykkedes, både i den umiddelbare sundheds nødsituation og på længere sigt. Dette er synvinklen for Schiller Institut-konferencen, d. 25.-26. april, med overskriften ”Menneskehedens Eksistens afhænger nu af det Nye Paradigmes Grundlæggelse,” hvilket også vil blive afspejlet i emnerne i de næste to ugers LaRouchePAC ”Town Halls”, og relaterede konferenceopkald.

Denne organiseringsproces—endda imens denne er under opsejling—fremmer agendaen for det, som må finde sted på det tidligst mulige tidspunkt: et topmøde mellem de fire stormagter – Præsidenterne Trump, Xi Jinping og Putin, og Premierminister Modi, og andre, der er villige til at drøfte og handle ovenfra og nedefter, for at skabe et verdensomspændende sundheds- og sikkerhedssystem mod pandemier, forøge økonomisk produktion, og føre en udenrigspolitik for fred og gensidig gavn.

Andre røster fremfører visse pointer, i samme retning, enten direkte, og underforstået. For eksempel henvendte den mexicanske præsident, Andrés Manuel López Obrador, sig til sin nation d. 5. april om kampen mod COVID-19, og anklagede ”de sidste 36 års neo-liberalisme” ødelæggelse, og opfordrede til fuldstændigt at gøre op med denne, ligesom Franklin Delano Roosevelt gjorde.

Dette er ikke blot pæn retorik. Der vil hverken være en sejr over COVID-19, eller en magisk ”genstart” af økonomisk aktivitet i den nødvendige størrelsesorden, uden et nyt paradigme og samarbejde. Wall Street og City of London systemet, som skabte betingelserne for den nuværende pandemi og andre økonomiske kriser, er nu brudt sammen under sin egen onde natur. Alligevel, i USA i dag, hvor Præsident Trump havde et konferenceopkald med ledere på statsniveau, nogle lokale embedsmænd – enten desperate eller ført bag lyset – gør sig til talsmænd for den forfængelige tanke, at hver af de 3000 landskredse selv skal have lov til at bestemme, hvordan og hvornår de kan ”gå tilbage til arbejdet”, og alt vil blive godt igen.

I virkeligheden må der træffes foranstaltninger for bevidst, at fremme agroindustriel produktion; for at skabe et globalt sundhedssystem, og for at forsyne hvert eneste aspekt i livet og arbejdet, alt fra mad, til boliger, til vand, elektricitet, transport, uddannelse og sundhedsvæsen. Mest af alt involverer dette et specielt fokus på Afrika, dele af det amerikanske kontinent og Asien, der bevidst er holdt nede af det, nu døde Britiske Imperies monetære system.

Schiller Instituttets præsident Helga Zepp-LaRouche understregede, i hendes ugentlige webcast i dag: ”Jeg kan kun gentage: Kun hvis man beslutter at bekæmpe denne pandemi, på den måde den skal bekæmpes på, er der en chance for at få den under kontrol, uden at millioner og atter millioner dør. Millioner af mennesker vil dø, men det er strengt nødvendigt, at tilgangen er den, som vi har krævet i flere uger nu, og vi vil eskalere dette: For omgående at få et globalt sundhedssystem, er det nødvendigt at opbygge et sundhedsvæsen i hvert eneste land, som har samme standard, som det plejede at være med Hill-Burton-loven i USA, og som det plejede at være før Tyskland og Frankrig privatiserede deres sundhedssystemer, som plejede at være fortræffelige sundhedssystemer, før privatiseringen. Og vi har brug for en international mobilisering for at opnå dette.”.

”Og det er det som økonomien burde være rettet mod. Enhver idé om blot at sætte fart i økonomien og vende tilbage det sædvanlige, uden at tage dette, som den primære fokus, er blot tåbeligt.”.

Et politisk skrift vil snart blive udgivet af Schiller Instituttet angående dette perspektiv — hvad USA og verden skal gøre nu, for at stoppe styrtdykket til helvede. Dette dokument er en tilføjelse til det materiale, som allerede er tilgængeligt for dem som tilmelder sig til konferencen, d. 25.-26. april, så alle kan udbrede idéen. En videopræsentation af dette perspektiv er også iværksat.
https://schillerinstitute.com/blog/2020/03/29/conference-mankinds-existence- nowdepends-on-the-establishment-of-a-new-paradigm/ 

Målet er en størst mulig deltagelse, begyndende nu, i den fælles opgave at mobilisere for det, som nationer skal gøre. Det vil sige at tage kontakt med alle institutioner og befolkningsgrupper, unge og gamle, fra ufaglærte til eksperter, fra diplomater til landmænd, og alle sjæle derimellem. Det er blevet bekræftet, at der nu er arrangeret direkte oversættelser til konferencen i april, inkluderende spansk, tysk, fransk, italiensk, og måske kinesisk. Dette er øjeblikket. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*