Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Wall Streets’ ’helbredelse’ afhænger af en vaccine?
Økonomisk genrejsning afhænger af LaRouches Nye Bretton Woods

Wall Streets’ ’helbredelse’ afhænger af en vaccine?
Økonomisk genrejsning afhænger af LaRouches Nye Bretton Woods
image_pdfimage_print

Den 18. maj (EIRNS) – USA’s centralbankchef, Jerome Powell, tydeligvis bekymret over et langvarigt finanskrak, har givet to store interviews indenfor fem dage, og vil i morgen vidne i Senatet, alt sammen for at sige at finansministeriets og Kongressens ”hjælp” med over 3 billioner $ ikke er nok til en ”genrejsning”. Powell fortalte CBS’ nyhedsprogram ”60 Minutter”, at USA vil opleve et kollaps i BNP på op til 30%, og 25% i arbejdsløshed gennem 2. kvartal. Dette vil ikke blive genoprettet, sagde han, før slutningen af 2021, og ikke uden ekstra billioner i lån og udgifter – og ikke uden en vaccine.

Powell ved at corona-pandemien imploderer en enorm ”altomfattende boble” med virksomhedernes gæld i centrum: Centralbankens nye Rapport angående Finansiel Stabilitet antyder ængsteligt dette.

Der er et deflatorisk sammenbrud i efterspørgslen; Powell og Wall Street venter, venligst, på en vaccine til at genoprette den, fordi de ingen idé har, om hvordan man ”skaber” efterspørgsel med kreditter til reel fysisk-økonomisk ekspansion eller store infrastrukturprojekter. Så de bliver ved med at opfordre Kongressen til at give penge til folk, delstater, byer, hospitaler – frem for alt til finansmarkederne – imens økonomien styrtdykker. Hvad Wall Street og City of London virkelig søger efter er en ny boble, en stor ”grøn finansboble”, anført af Larry Finks BlackRock, som leder de finansielle redningsaktioner af både USA og den Europæiske Union.

Den virkelige efterspørgsel er til stede, og yderst presserende.

Den 26. april forpligtede Ghanas præsident sit land til at bygge 88 lokale og regionale hospitaler i år, i distrikter hvor de ikke eksisterer, og at påbegynde bygningen af regionale hospitaler i de 6 nye regioner, som ingen har, for at redde menneskeliv fra pandemien, der nu spreder sig i udviklingslandene. Stort set hver eneste af dem har brug for det samme. Hvordan kan Ghana og den underudviklede del af verden gøre dette? Kun hvis de førende teknologiske nationer bliver enige om at iværksætte et internationalt kreditsystem, udformet til at finansiere eksport af kapitalgoder til, og økonomisk infrastruktur i, udviklingslandende. Titusinder af nye hospitaler er nødvendige. Mange, mange millioner af nye produktive job venter – og ellers, millioner af unødvendige dødsfald pga. COVID-19.

Sydafrikas energiministerium spurgte om hvorfra det kunne importere et dusin små og/eller modulære reaktorer, for at imødekomme det store energiunderskud. Det er i alle udviklingslande presserende at udfylde den enorme energimangel til at forsørge nye hospitaler og husholdninger. Mere end 1 milliard mennesker verden over har ingen adgang til elektricitet. Hvordan kan denne adgang stilles til rådighed, herunder kommercialiseringen af små modulære reaktorer, midt i en pandemi, for at redde menneskeliv fra denne pandemi? Ved at lederne fra mindst USA, Kina, Rusland og Indien mødes nu, for at genetablere et kreditsystem, som Franklin Roosevelts Bretton Woods-system.

FN’s Verdensfødevareprogram advarer om, at hvis ikke tabet af arbejdspladser, indkomst og fødevareproduktion, som sker i hele verden, vendes gennem nødforanstaltninger, da kunne lige så mange mennesker dø per dag, som er døde fra pandemien i hele verden indtil nu. Hvordan kan dette gøres uden en ny orden for selvforsyning af fødevarer i hver nation, og incitamenter til landmænd om at producere al den mad de kan?

Et Nyt Bretton Woods, rent faktisk udformet til at påbegynde hurtig industriel og landbrugsmæssig udvikling i det ”Globale Syd”, blev skitseret af den afdøde Lyndon LaRouche, som i årtier foreslog det sammen med store udviklingsprojekter. Nu skal det skabes, og Helga Zepp-LaRouche har opfordret til, at minimum de fire førende nationer afholder et topmøde og påbegynder dette. Hun har igangsat et ”Apollo-projekt” for et verdenssundhedssystem; og en global underskriftsindsamling for dette.

Tag en hvilken som helst anden tilgang til ”helbredelse” end denne livline for hele planeten, baseret på de store nationers samarbejde, og Wall Street vil kontrollere den og forvandle den til en ”grøn finansboble”.

 

Vær med i underskriftsindsamlingen; kræv et Nyt Bretton Woods, som forudset af LaRouche.

https://www.skrivunder.net/global_sundhedsinfrastruktur

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*