Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Valg i Tyskland: Storkoalition har ikke længere flertal efter valg til Landdagen i bystaten Berlin

Valg i Tyskland: Storkoalition har ikke længere flertal efter valg til Landdagen i bystaten Berlin
image_pdfimage_print

19. sept., 2016 – Med et kombineret tab på mere end 11 %, har SPD (-6) og CDU (-5) ikke længere tilstrækkelige stemmer til at have flertal efter Landdagsvalget i bystaten Berlin den 18. september, og de kan derfor ikke fortsætte med deres storkoalition, der har regeret hovedstaden i den seneste valgperiode. Henved 60 % af vælgerne stemte imod CDU og SPD, som er en tendens, som de to traditionelt store partier også står over for mht. de næste nationalvalg, der er planlagt til at finde sted et år fra i dag. Berlin kan nu kun styres af en treparti-kombination, der sandsynligvis bliver SPD, Linke og Grønne.

Mønstret fra de andre, nylige valg til Landdagen (delstatsparlamenter) med at afkaste en massemigration af vælgere, og især ikke-vælgere, til Alternativ for Tyskland (AfD), blev gentaget i Berlin, men partiet kom kun ind på en femteplads efter SPD, CDU, Linke og Grønne. De Frie Demokrater (FDP) fik stemmer nok til at komme ind i Berlins nye bystatsparlament som det sjette parti. Stemmeresultatet for de seks partier er: SPD 21,6 %; CDU 17,6 %; Linke 15,6 %; Grønne 15,2 %; AfD 14,1 %; FDR 6,7 %.

Se også: »NYT PARTI I TYSKLAND: AfD-partiet – Gammel vin på nye lædersække?«, Hovedartikel, del I-III, af Helga Zepp-LaRouche: 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*