Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Moskva: USA forfølger ’den brændte jords politik’ mht. amerikansk-russiske relationer

Moskva: USA forfølger ’den brændte jords politik’ mht. amerikansk-russiske relationer
image_pdfimage_print

14. okt., 2016 – Talskvinde for det russiske Udenrigsministerium, Maria Zakharova, anklagede i går under sin ugentlige briefing USA for at makulere de amerikansk-russiske relationer.

»Det er med beklagelse, at vi ser Washington fortsætte med at forværre de russisk-amerikanske relationer«, sagde hun. »Vi hører, på næsten daglig basis, trusler om at udvide sanktioner og ligeledes om appeller til det internationale samfund om at følge trop«. Hun bemærkede, »Pentagon har været i gang med at opbygge sin militære tilstedeværelse langs de russiske grænser«, og »russofobisk propaganda fra nogle af de allerhøjst placerede regeringsembedsmænd går langt ud over det sædvanlige«. Faktisk »er der mere tale om utilslørede løgne end propaganda«, sagde hun. »Det, vi dagligt hører, om f.eks. russiske hackere, som ingen har set, men som alle allerede kender in absentia.«

»Vi har en voksende fornemmelse af, at den afgående amerikanske administration har forfulgt en ’brændt jords politik’ i de bilaterale relationer«, fortsatte Zakharova. »Dette er en farlig politik, der kunne få ødelæggende konsekvenser for international stabilitet og ikke har store chancer for at frembringe nogen positiv forandring. Hvorom alting er, så bør ingen, det være sig det nuværende, amerikanske lederskab eller den forestående administration, ligge under for den illusion, at Rusland bøjer sig for pres. Den nye administration vil forhåbentlig vise sig at være mere intelligent end dens forgænger.«

Den tyrkiske vicepremierminister, Numan Kurtulmus, er tilsyneladende også meget bekymret over, hvor de amerikansk-russiske relationer er på vej hen. I et interview onsdag med Anadolou advarede han om, at »stedfortræderkrigene« i Mellemøsten mellem USA og Rusland kunne betyde en genopdukken af global konflikt mellem de to koldkrigs-supermagter. Krigen i Syrien er på randen til at blive en »mere udbredt regional krig«, sagde han. »Hvis denne stedfortræderkrig fortsætter, efter dette, så lad mig sige det klart, at Amerika og Rusland vil komme til et punkt, hvor de er i krig.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*