Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Dette er ”den store”

Dette er ”den store”
image_pdfimage_print

Den 13. maj (EIRNS)—Der har været et voksende antal alvorlige advarsler fra forskellige kilder, der advarer, at hvis vi, som nationer og individer, ikke forandrer tingenes gang, kunne det føre til ”den store”. Men dette er en alvorlig fejltagelse, betonede Helga Zepp-LaRouche i dag, i sit ugentlige internationale webcast. Problemet, sagde hun, er at folk fokuserer på aspekter af krisen—såsom pandemien, finanskrisen, den globale hungersnød, krigsfaren—men ikke ser den overordnede årsag: at vi befinder os i et sammenbrud under opsejling i 50 år. Der findes ingen løsning til nogle af problemerne uden at adressere alle kriserne på én gang.

Selvom det er tåbeligt at sælge konspirationsteorier, der bebrejder Kina eller Præsident Donald Trump for pandemien, er det lige så tåbeligt at bebrejde coronavirusset selv. Virusser vil altid dukke frem, men det faktum at der er en pandemi er ene og alene pga. 50 års systematisk afmontering af de offentlige sundhedskapaciteter i de trans-Atlantiske nationer, forbundet med afindustrialiseringen, som forringede arbejde og levestandard. Føj hertil legaliseringen af stoffer og opioider, og andre aspekter af kulturens nedværdigelse. Endnu værre var fornægtelsen af modernisering og industrielt fremskridt i udviklingslandene, som efterlod Sydamerika og Afrika sårbare for et holocaust ikke set mage til i århundreder.

FNs Verdensfødevareprogram (World Food Program) advarer om 300.000 dødsfald dagligt, indenfor et par måneder, fra virusset og hungersnød, hvis ikke nødforanstaltninger i fattige lande tages nu—en proces som er fuldstændig afhængig at et tæt samarbejde mellem verdens to største økonomier, Kina og USA. Et John Hopkins-studie, udgivet i Lancet, d. 12. maj, som undersøgte pandemiens potentielle konsekvenser i 118 lav- eller middelindkomst-lande i hele verden, advarede at over de næste måneder, kunne en ekstra 1,15 millioner børn under 5 år, og 56.700 mødre, der lige har født, dø af akut underernæring og andre undgåelige årsager, som et resultat af sammenbruddet af et allerede sårbart sundhedssystem i disse lande—6000 børn og 344 mødre hver dag.

Det er det britisk imperiale system, som har nedgraderet det Hamiltonske, amerikanske system, baseret på en forøgelse af produktiviteten, til et, baseret på maksimeringen af ”aktieværdier,” forbundet med ondskabsfulde nedskæringsbetingelser, som er den egentlige årsag til pandemien.

Der findes ingen ”tilbage til det gode gamle,” hvor verden var før pandemien eksponerede det eksisterende systems forfald. Hvis ikke de britiske og amerikanske krigsmagere bag massepsykosen mod Kina og Rusland bliver erstattet med en ny agenda, baseret på et øjeblikkeligt samarbejde mellem Rusland, Kina og USA, og andre villige nationer, for at adresserede det samlede omfang af denne globale krise, som Lyndon LaRouche gjorde dette gennem hele sit liv, så er menneskeheden i sandhed konfronteret med spørgsmålet, om vi er moralsk egnede til at overleve.

Schiller Instituttets konferencer over internettet, som fejrede mødet mellem amerikanske og sovjetiske tropper ved Elben, d. 25. april, og som fejrede Befrielsen, d. 9. maj, demonstrerede muligheden for en sådan global anstrengelse: En Sundhedssilkevej, for at adressere pandemien; genetableringen af det partnerskab, som sejrede over fascismens trussel i 1930erne og 1940erne, for at adressere den genopstående fascisme i dag; at forene landmænd verden over for at gendrive ”karteliseringen” af fødevareproduktion; skabelsen af 1,5 milliarder produktive arbejdspladser, ved at genrejse de udviklede økonomier og ved at udvikle de forhenværende koloniserede nationer. Alt dette er nu indenfor vores rækkevidde, eftersom alle mennesker er tvunget af denne krise til droppe deres illusioner og falske aksiomer, og at aktivere deres kreative potentiale for at adressere denne civilisatoriske krise.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*